Çocuklar Duymasın Seyyar Tayyar Kimdir? Emin Gümüşkaya Oynadığı Diziler


Güncelleme: 24 Ekim 2018 : 08:48
0

Çocuklar Duymasın’in efsane karakterlerinden Seyyar Tayyar dizinin yeni bölümlerinden yeniden dahil oluyor. “Patladı Gitti” sloganıyla gönüllere taht kuran usta oyuncu yeniden diziye dönüş yaptı. Seyyar Tayyar kimdir, nereli, oynadığı diziler…

Seyyar Tayyar karakteri geçmişte kendisinin bulduğu buluşlarla ilgili yalanlar söylemekte ve “ben buldum sonra da patladı gitti” sözü ile bizleri güldürmektedir. Emin Gümüşkaya’nın diziye döndüğünü Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alpaslan Özmol sosyal medya hesabından verdi.

Alpaslan Özmaol hesabında yayınladığı mesajda; “Seyyar tayyar Büyük usta patladı gitti tayyar yeni bölümler de aramizda özlemişiz seni hoş geldin” dedi. Peki Emin Gümüşkaya kimdir?

1985 yılında oyunculuğa başlayan emin Gümüşkaya, 2010 yılında canlandırdığı Seyyar Tayyar karakteri ile gönüllere taht kurmuş ve sevilmiştir. 1964 yılında Bursa’da tiyatroya başlamıştır. Bir çok oyunda yer aldı. Bursa’da Devlet tiyatrolarında yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile hakkında dava açılmış ve 3 yıl 1 ay ceza almıştır.

2002 yılında ise Devlet Tiyatrolarından emekli olmuştur. Tiyatrocu Belgin bilgin ile 2001 yılında evlenmiştir. 2015 yılında Merdiven Baba isimli sinema filminde oynamıştır.