Bir Litre Gözyaşı Bitiyor mu? Final tarihi belli oldu mu?


Güncelleme: 18 Kasım 2018 : 15:48
0

“Bir Litre Gözyaşı” son dönemin en popüler dizilerinden biri olarak gözükse de dizinin reyting oranları oldukça düşük. Dizinin senaryosu kadrosu  genç oyuncuların enerjisi ve kimyası etkili izleyicileri tarafından sevilse de reytinglerde aynı başarıyı bir türlü yakalayamadı. Yurt dışında da oldukça ilgi çeken diziyi reytinglerdeki başarısızlık finalle götürdüğü konuşuluyor.

 

Asla Pes etmeyen  ailenin “Gözyaşı”

Yönetmenliğini Serhan Şahin’in yaptığı, senaryosunu Neşe Şen, Sertaç Ergin, Gül Meriç Özen’in kaleme aldığı, 1 litre Gözyaşı Kanal D  ekranlarında beklenen etkiyi yaratamadı.

Kanal D ekranlarında yayınlanan baş rollerini Sanem Çelik, Miray Daner, Mert Yazıcıoğlu, Tolga Tekin’ nin oynadığı Japon dizisinden uyarlanan  dizi   konusu oyuncu kadrosu yayımlanmadan önce bile dikkat çeken dizi geçtiğimiz ay yayım  tarihine  girdi. Üniversite sınavına hazırlanan genç ve güzel kız Cihan omurilik soğanı dejenerasyonu hastalığına yakalanmıştır. Ailesi hastalığın bilinen bir tedavisi olmadığını öğrenince yıkıldı Babasının pastahanesinde ona yardımcı olan Cihan üniversiteyi kazanır. Cihan üniversiteyi kazanır ve İstanbul’da İstanbul Üniversitesi’nde lisans eğitimine başlar. Ancak zamanla hastalığı ilerler bayılmalar düşmeler ve konuşma bozuklukları peş peşe gelir. Gerçekten  izleyiciyi büyük bir duygu seline sürükleyen dizi Kanal D ekranlarında evlerimize konuk oluyor. Cihan’ın hastalık evresi ve ailesinin durumu ve özel hayatı dikkat çeken konusu ile izleyiciyi her hafta ekran başına kitliyor.

1 Litre Gözyaşı Reytingleri Ne Durumda?

Geçtiğimiz ay yayın hayatına başlayan dizi izleyicinin dikkatini çekse de  zirve yarışında geride kaldı.  Kanal D’nin şimdilik diziye şans tanıdığı konuşulsa da  reytinglerde istediği sıralamalara ulaşamayan dizi yayımcıları ve kanalı oldukça zora soktu. Bu da dizinin final yapacak mı sorularını beraberinde getirdi. İzleyicisi bu duruma  üzülürken bir yandan da dizinin  bitmemesi için sıkça yorum yapmaya başladı. Sonuçlar geçtiğimiz hafta büyük bir yükseliş göstermese de totalde bir artış yaşadı. Yalnız dizi  tüm gruplarda en az 4+ sonuçlar elde etmek zorunda bu artış diziyi kurtarmıyor . Aksi takdirde kanalın tahammülünün kalmadığını da belirtelim.

 

Dizide Mahir karakteriyle dikkat çeken oyuncu Mert Yazıcıoğlu’nu  ve Miray Daner sevilen oyuncuların fanları dizinin bitmemesi için Kanal D’ye mesajlar gönderse de reytingler yükselmezse dizi reyting kurbanı diziler arasına girecek gibi gözüküyor.