Acun Ilıcalı’dan Zuhal Topal’a Rekor Tazminat Davası


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 20:19
0

TV8’de yayınlanan Yemekteyiz programını taklit ettikleri öne sürülen Fox TV’deki Zuhal Topal’la Mutfak’ta programına dava şoku!

TV8‘in patronu Acun Ilıcalı, Zuhal Topal‘a çok kızgın!

Daha önce de Zuhal Topal’la Sofrada programının kendi kanallarında yayınlanan ve sunuculuğunu Onur Büyüktopçu’nun yaptığı Yemekteyiz’i taklit ettiklerini öne süren Acun Ilıcalı, bu iddiasını mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

FORMAT KAPIŞMASI

Gazeteci Cengiz Semercioğlu’na çarpıcı açıklamalar yapan Acun Ilıcalı, TV8’de yayınlanan Yemekteyiz programının reytinglerinin düşmesinin nedenini de Zuhal Topal’la Sofrada programına bağladı.

Konu ile ilgili olarak ‘Düşer tabii… Sen de git Survivor’ın benzerini yap Survivor’ın da reytingleri düşer. Popstar dönemini hatırlasana nasıl birbirlerinden çalıyorlardı’ diye konuştu.

REKOR TAZMİNAT DAVASI

Hem Zuhal Topal‘a hem de Zuhal Topal’la Sofrada programını yayınlayan Fox TV‘ye rekor miktarda bir tazminat davası açmaya hazırlandığını açıklayan Acun Ilıcalı, reyting düşüşü nedeniyle uğradıkları maddi zararında karşılanmasını talep edecek.

REYTİNGLERİMİZ DÜŞTÜ

Zuhal Topal‘a kırgın ve kızgın olduğunu açıkca dile getiren Acun Ilıcalı’nın konu ile ilgili açıklamalarının tamamı şu şekilde:

‘Ben Exathlon’u yaparken, Survivor’ın format sahiplerine danıştım aman bir benzerlik olmasın diye… Onlar da Ada Konseyi falan olmasın dediler. Hepsini dikkate aldık…

Zuhal Topal’ın yaptığı ancak bizde olur. Aynı değil format diyorlar, nesi aynı değil, bal gibi de aynı işte” diyor Acun. “Yemekteyiz’in reytingleri düştü” deyince iyice damarına bastım.

“Düşer tabii… Sen de git Survivor’ın benzerini yap Survivor’ın da reytingleri düşer. Popstar dönemini hatırlasana nasıl birbirlerinden çalıyorlardı”

“Maddi zararımızın karşılanmasını da talep edeceğiz’

BENZERLİĞİ DİLE GETİRMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda bu format benzerliğine isyan eden Acun Ilıcalı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştı: ‘Üzülerek söylemek isterim ki, Fox TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada, Yemekteyiz’in açıkça taklididir. Dünyanın en büyük format şirketlerinden ITV de ülkemizde yaşanan bu olaya anlam veremeyerek, bu emek ve fikir hırsızlığına dava açmaya hazırlanıyor..

Fox Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner’in bu yanlışlığa acil son vermesini bekliyoruz. Formatçıların emeğinin karşılığını ödeyen yapımcı ve kanalları da bu haksızlığa karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.’