Zuhal Topal’la Sofrada ve Yemekteyiz Programı Arasında Ne Oldu? Neden Mahkemelik Olacaklar?


Güncelleme: 21 Kasım 2018 : 12:23
0

Son yıllarda yemek programları epeyce bir izlenmeye ve reytinlerde artışa sebep oldu. Çoğu format birbirine benziyor aslında. Bir kaç kanalda yemek programı yapılıyor ve yemekler yarışıyor.

Kanal D‘de yayınlanan yemek yarışması programını Fatih Ürek sunuyor. Oradaki format gereği yarışmaya kaynana ve gelin beraber katılıyor. Kaynanalar izleme odasına geçiyor ve kendi aralarında sohbet ediyorlar. Bazen birbirleri ile sert kavgalar ediyor. Bazen tatlı tatlı sohbetler ediyor, baze. çekişmeler yaşanıyor, bazen ise komik sahnelere sebep olabiliyor. Öte yandan gelinler mutfakta öldüklerini giyiyor günün yemeği ne ise onu yapıyor. Arada birbirlerine laf atıyor, tartışma yapıyorlar veya daha tatlı sohbetler ediyorlar. Verilen sürede yemeklerini yapıyorlar. Sonra kaynanalar gelip yemeklerin kime ait olduğunu bilmeden yemekleri tadıp puan veriyorlar en yüksek puanı alan çeyrek altın alıyor haftanın finali cuma günü yapılıyor o zamanda birinci olan bilezik kazanıyor.

Tv8’de Yemekteyiz programı var Onur Büyüktopçu sunuyor.Her gün bir yarışmacı yemek yapıyor diğer yarışmacılar da gidip yemekleri yiyorlar . Ve akşamın sonunda yemeklere puan veriyorlar. Cuma günü haftanın finali yapılıyor. En yüksek puanı alan yarışmacı 10 bin tl’nin sahibi oluyor. Gelecek hafta ise yeni yarışmacılar geliyor .

Fox tv’dede yemek programı var onu da Zuhal Topal sunuyor. Programın adı;Zuhal Topal ‘la Sofrada . Burada komsept ise gelin ve kaynana yarışmaya katılıyor. Yemekleri gelin yapıyor gelen kayananalar yemekleri yiyiyor ve puan veriyor.


Acun Ilıcalı kendi kanalındaki yemek programını reytinlerde geçen Zuhal Topal’ın sunduğu yemek programını mahkemeye şikayet edip yüksek bir tamzinat alacağını söyledi. Kendi kanalındaki programın uyarlaması olduğunu söyledi ve bu yüzden dava açılacağını söyledi. Bu davanın sebebi de  Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasının  reytinlerde  Tv8’deki Yemekteyiz yarışma programını geçmiş  olması olarak gösteriliyor. Acun Ilıcalı kendisinin Zuhal Topal ile bir problemi olmadığını yapımcılara dava açacağını söyledi.  Zuhal Topal ile bir  sorunum yok dedi. Zuhal Topal’ın eşi Korhan Bey ise, bu programın Rusya ‘daki bir programdan uygulandığını da söyledi  ve her ay bunun  için  kira ödediklerini ifade etti. Ve yargı yolunun herkese açık olduğunu  belirtti.