YEŞİLÇAM’DAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI!


Güncelleme: 26 Şubat 2019 : 19:01
0

Eski sinema oyuncusu Aytaç Arman, hayatını kaybetti. Haberi, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği, sosyal medya hesabından “Kurucu üyelerimizden değerli meslektaşımız Aytaç Arman’ı kaybetmenin verdiği büyük üzüntü içerisindeyiz. Ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz. Cenaze ile ilgili detayları da ayrıca paylaşacağız.” Şeklinde duyurdu.

ÖLÜM SEBEBİ

Aytaç Arman bir süredir, İstanbul’daki Maltepe Onkoloji Hastanesi’nde kanser tedavisi görmekteydi. Ne yazık ki, mücadele verdiği kansere sonunda yenik düştü. Şimdi Aytaç Arman kimdir? Hangi projelerde yer aldı? Açıklayalım.

AYTAÇ ARMAN KİMDİR?

Oyuncunun gerçek adı, Veysel İnce olarak bilinmekteydi. 22 Haziran 1949 tarihinde Adana’da dünyaya gözlerini açtı. Bu şehirde, Adana’da Erkek Sanat Enstitüsü’nü başarıyla tamamladı. Buradan mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde eğitimine devam ederken, 1969’da “ Extra Express” gazetesi şikeli artist adında bir yarışma düzenledi. Yarışmaya katıldı ve ikinci seçilmeyi başardı. Oyunculuğa başlaması ise 1971 senesinde, Ses dergisinin açtığı ciddi “Kapak Yıldızı Yarışması’nda, Tarık Akan’ın arkasından gelerek ikinci seçilmesiyle oldu. Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney’in “Baba” filminde oynayarak dikkatleri üzerine topladı. 1981 yılında, senaryosunu Yılmaz Güney’in yazdığı “Düşman” filmiyle adlı Sinema Yazarları Derneği’nin “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Üstelik 1974’de de, başrolünü Perihan Savaş ile paylaştığı “Bedrana” filminde, “En İyi İkinci Film” ödülünü kazandı. 70’li ve 80’li yıllarda sayısız sinema filminde rol aldı. 1986 yılında, başrolü Hülya Avşar’la paylaştığı Fatmagül’ün Suçu Ne adlı film unutulmaz eserler arasında yerini korumaktadır.

OYNADIĞI DİZİLER

Filmlerin yanı sıra, televizyon dizileriyle de öne çıkan isimlerden biriydi. Sahte Dünyalar, Kıvılcım, Yüzleşme, Yılan Hikâyesi, Candan Öte, Kelebek Çıkmazı oynadığı diziler arasında yer almaktadır. En son rol aldığı yapım ise, 2014 yılında Atv’de yayınlanan Kara Para Aşk dizisi olmuştur.