Yeni İstanbul Belediye Başkanı Kim Olacak? Topbaş Neden İstifa Etti


Güncelleme: 22 Eylül 2017 : 19:04
0

Olağan üstü bir dönemden geçtiğimiz şu zamanlarda İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanının istifa edeceği dedikoduları sık sık dillendirilirken ateş olmayan yerden duman çıkmayacağı atasözü bir kez daha haklı çıktı ve 3 dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Kadir Topbaş bir basın açıklaması ile istifa ettiğini resmi olarak duyurdu.

Özellikle de damadının Ömer Faruk Kavurmacı’nın terör örgütü üyeliğinden tutuklanmasından beri üzerine gidilen Kadir Topbaş son zamanlarda Belediye Meclisinde yaşadığı krizler de üstüne eklenince bardağı taşıran son damla damlamış oldu.

Kadir Topbaş yaptığı basın açıklamasında İstanbul’u ve başkanlık görevini hep bir emanet olarak gördüğünü ve istifası ile gündemi meşgül etmek istemediğini, sadece başkanlıktan istifa ettiğini, siyasi partisi ile ilişiğinin devam ettiğini ve muhalefete buradan ekmek çıkmayacağını ifade etti.

Topbaş bu istifa ile kimseye ekmek çıkmayacağını, kimsenin burdan rant elde edemeyeceğini ifade etti. Kadir Topbaş özellikle de Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a bu göreve kendisini layık gördüğü için ve kendisini seçen halkına teşekkür etti.

Daha önce Beyoğlunda görev yapmış ve İstanbul’un bir çok önemli projesinde ismi olan bir Mimar olan Topbaş açıklamalarında adam yerine konulmamanın ve çok ağır olduğunu dile getirdi. Ancak bardağı taşıran damlanın meclis toplantılarında kendisine rağmen Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin kendisine muhalif hareket etmesi olmuştur.

Şuan için Kadir Topbaş’ın yerine kimin başkan olacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak prosüdüre göre yeni seçim yapılana kadar Başkan vekillerinden Ahmet Selamet ve Göksel Gümüşdağ’dan birisi başkanlık edeceği söyleniyor.

Sizler Kadir Topbaş’ın istifası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Kadir Topbaş Neden İstifa etti? Kadir Topbaş’ın bu şekilde görevi bırakmasın doğru buluyor musunuz? Siz de konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda paylaşınız.