Yalaza Dizisi Tuttu mu? İzlendi mi? Erken Final Yapar mı?


Güncelleme: 15 Ocak 2018 : 14:18
0

Trt 1’in yeni sezon komedi dizisi ilk bölümünü geride bıraktı. Sosyal medya ve diğer platformlardan bir çok eleştiri yapıldı. Peki yeni dizi Yalaza izlendi mi? Reytingleri nasıl? Final yapar mı? İşte detaylar. Öncelikle şunu belirtmek lazım ki dizinin mekanı, oyuncuları ve senaryosu oldukça beğenildi. Dizide oyuncu-senaryo uyumunun olduğunu söyleyen bir çok sosyal medya kullanıcı olduğu biliniyor. Peki tüm bunlar dizinin tuttuğunun göstergesi mi?

Her şeyden önce ilk haftadan bunun cevabını vermek zor. Ancak bazı göstergeler bizlere elbette ipucu verirler. Öncelikle sosyal medya reytingleri ile klasik reyting oranlarını incelemek gerekir. Dizinin yayınlandığı günden beri reytinglerde istediği oranı alamadığını belirmek lazım. 17 haftalık ekran macerasında oldukça düşük reyting oranları alan dizinin final yapacağı sosyal medyada ve bazı tv eleştirmenleri tarafından diler getiriliyordu. Sonunda diziden kötü haber geldi.

Oyuncu kadrosunda Sinan Albayrak, Hasan Kaçan, İpek Tuzcuoğlu, Didem Balçın, Zeynep Gülmez, Erol Aksoy ve Kadir Çöpdemir gibi isimlerin yer aldığı Yalaza dizide, Sakarya’nın Taraklı beldesinde doğan marangoz İbrahim ve onun etrafında yaşanan renkli olaylar ekrana taşınıyordu. Dizi reyinglere yenik düştü ve 20. bölümü ile final yaparak ekranlara veda etme kararı aldı. Projenin danışmanlığını Hasan Kaçan üstlenirken yapımcısı ve tasarımını ise Osman Sınav üstleniyordu.

Yalaza Dizisi Tanıtım Fragmanı