VURGUN DİZİSİ ASYA KİMDİR DAHA ÖNCE HANGİ DİZİLERDE OYNADI?


Güncelleme: 17 Aralık 2018 : 16:34
0

Çekimlerine aralık başında başlanan ve Ocak 2019 gibi Fox tv de yayına girmesi beklenen Vurgun dizisinde, daha önce çeşitli yapımlarda boy gösteren Begüm Birgören ’de rol alacak. Peki Begüm Birgören nasıl bir rolle izleyici karşısına çıkacak? İşte bu sorunun cevabına bakalım

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Begüm Birgören’in hayat vereceği oyuncu için titiz bir cast çalışması yapıldığı bildirildi. Başrol oyuncularından Erkan Petekkaya’nın oynayacağı “Kemal Vardar” karakterinin hemşiresi “Asya”yı canlandıracak. Dizide on yıl boyunca komadaki Kemal’e çok iyi bakan ve zamanının çoğunu onu iyileştirmeye adayan kilit karakter olarak dikkat çekecek. O halde Begüm Birgören kimdir ve daha önce hangi yapımlarda öne çıktı? İşte sorunun cevabı..

BEGÜM BİRGÖREN KİMDİR?

Begüm Birgören 20 Eylül 1982 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gözlerini açmıştır. 13 yaşında orta okul zamanlarındayken, gazetede Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kurslarına gitmeye başlamıştır. Lise eğitimini Kadıköy Fenerbahçe Lisesi’nde, lisansını da Bahçeşehir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tamamlamıştır. Oyunculuk da yol katmak istediği için, Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama bölümünde yüksek lisans yaptığı bilinmektedir. Lisans döneminde, 2002 yılında Show tv de yayınlanan “Tatlı Hayat” dizisinin kamera arkasında görev aldı. 2005 yılında Yeşim Salkım’ın kızını canlandırdığı ve Kanal d’de yayınlanan Seher Vakti dizisinde oynadı. Bu dizinin bitmesinden sonra gene Kanal’d de olan “Kırık Kanatlar” dizisinde canlandırdığı “Ayşe” karakteriyle tanındı. Arkasından başrolü Bülent İnal’la paylaştığı Karayılan dizisi geldi. Sonrasında çeşitli sinema filmlerinde kendini gösterdi. 2009 yılında başrolü Murat Han ve Mehmet Ali Nuroğlu gibi oyuncularla paylaştığı Ömre Bedel dizisinde “Ömür” karakterini oynadı ve belli bir seyirci kitlesine sahip oldu. 2014 yılında Aslı Tandoğan ve Çağdaş Onur Öztürk ile birlikte “Kendime İyi Bak” isimli sinema filminde rol aldı. Son olarak, Fox tv de yayınlanan ve hapishanedeki mahkum çocukları eğitmeye çalışan “İnci Hoca” rolüyle Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinde büyük başarı sağladı.

OYNADIĞI DİZİLER

Umuda Kelepçe Vurulmaz(İnci Hoca-2016 FOX TV)

Bir Deniz Hikayesi (Zeynep- 2015 KANAL D)

Kaçak ( Merve Topçuoğlu- 2013 ATV)

Ağır Roman Yeni Dünya ( Eylül -2012 Star )

Ömre Bedel ( Ömür- 2009 FOX TV)

Mert’le Gert ( Nazlı-2008 TRT 1)

Karayılan (Elvan-2007 ATV)

Kırık Kanatlar (Ayşe-2005 KANAL D)

Seher Vakti ( Melike-2005 KANAL D)

OYNADIĞI SİNEMA FİLMLERİ

Kendime İyi bak ( Yeşim 2014)

Göl Zamanı ( Elif 2012)

Türkan (2011)

Kars Öyküleri (2010)

Nokta (Elif-2008)

Ali’nin Sekiz Günü ( Zeynep-2008)

Sen Ne Dilersen (Genç Eleni-2005)

Mavi Kolye (Nil-2004)