TRT 1 Sıra Sende Şarkı Yarışması Formatı Nasıl? Nasıl Başvuru Yapılır?


Güncelleme: 7 Temmuz 2017 : 23:48
3

TRT 1 ekranlarının yeni yarışması Sıra Sende’ye nasıl başvuru yapılır?, Sıra Sende nasıl bir program?, Sıra Sende yarışmasının mülakatları hangi illerde yapılacak?

TRT 1 ekranlarında yepyeni bir şarkı yarışması izleyicisi ile buluşmak için gün sayıyor. Sıra Sende ismiyle izleyenlerin karşısına çıkmayı bekleyen program aslında benzer format ile Avrupa’da da yapılmıştı. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğine ilginin arttırılmasının amaçlandığı program, yeni sezonda izleyicileri büyüleyecek gibi görünüyor.

Sıra Sende Yarışmasına başvurabilmek için TRT’nin remi internet sitesindeki başvuru bölümünden başvuru yapılması gerekiyor. Ardından seslerin değerlendirilmesi ise Türkiye’de belirlenen 7 ilde yapılacak. Türkiye’nin 7 bölgesinin en kalabalık şehirlerinde yarışmanın mülakatları yapılacak.

Sıra Sende yarışmasında sesine güvenen yarışmacılar tüm hünerlerini gösterecek. Diğer şarkı yarışmalarında her tarza ve dile yer verilirken TRT ekranlarında yayınlanacak olan Sıra Sende yarışmasında yalnızca Türk Halk Müziğine ve Türk Sanat Müziğine yer verilecek. Böylece hem katılımcılar hem de izleyiciler doyasıya bir müzik ziyafeti yaşayacak.

Sıra Sende yarışmasının başvuruları için kanalın başvuran kişiden bir video istemesi bekleniyor. Gelen videolar sonucunda sesleri değerlendirilmesi beklenen yarışmacılar bir diğer elemeyi ise 7 ilde yapılacak değerlendirme sonucunda yaşayacak. Eğer video gerekmeyen bir başvuru süreci olursa yarışmacılar tüm hünerlerini ilk eleme sırasında göstermeye çalışacak. Sıra Sende çok yakında TRT 1 ekranlarında!

Sıra Sende Türkiye Yarışması Ne Zaman Hangi Kanalda Başlayacak?


Sıra Sende Türkiye Yarışması Formatı Nasıl? Başvuru Formu ve Koşulları

3 YORUMLAR

  1. Bence guzel bir yarisma olucak mülakatlar nerde yaplacak ben kızımı yarısmaya sokmak istiyorum

Comments are closed.