Tezgah Grubundan Cesur Açıklamalar: “dinleyicinin aklıyla alay ediyor”


Güncelleme: 5 Eylül 2018 : 09:10
0

İzmirli Tezgah grubundan cesur açıklamalar geldi. Grubun solisti Berkay Yeniçeri günümüz pop müzik eserlerinin dinleyenlerle alay ediyormuş izlenimi vermesi üzücü diyor. İşte o açıklamalar;

Müzik dünyasının yükselen ismi Tezgah, yaptıkları müzik kadar, samimi tavırlarıyla da her geçen gün daha büyük kitlelere hitap ediyor. “Tezgah’ın varoluş amacı ortaya iyi müzik çıkarmaktır.” diyen, grubun solisti Berkan Yeniçeri, ”Bütün adımları planlanmış bir yolda ilerliyoruz; kaliteden ödün vermeden, ruhumuzu satmadan, özsaygımızı yitirmeden, tırnaklarımızla kazıyarak elde ettiğimiz, sindirilmiş bir başarıya ulaşmak gayesindeyiz.” diye ekliyor. Sevenlerine artık kendilerine ait şarkılar sunma zamanının geldiğinin farkındalar ve bunun için çalışmalara da başlamışlar.

İzmir merkezli grup üyeleri, isim vermeden ülkemizdeki popüler kültür anlayışına da dokundurmadan edemiyor. “Günümüzde çoğu pop müzik eseri, dinleyicinin aklıyla alay ediyor. Bu şarkıları dinlemek, üniversiteler bitirmiş birinin edebiyat diye “Cin Ali” okuması veya televizyonu açıp “Pepe” izlemesinden farksız.

Sanatçının yalnızca kazanç uğruna ucuz ve basit işlere yönelme mecburiyeti hissetmemesi için ülkenin eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesi ve sanatçının devlet tarafından cesaretlendirilip, desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diyecek kadar açıksözlüler.

Grubun ilginç bir özelliği de 4 kişiden oluşan kadrosunun konuk müzisyenlerle 10 kişiye kadar ulaşabilmesi. “Bu sayede çok daha farklı soundlara sahip tarzları da icra edebilir hale geliyoruz.” diye ekliyor.

Sahnedeyken dinleyicileriyle aynı duygu frekansına geçebilmenin çok büyük bir haz olduğunu söylüyorlar ve sloganlarını yineliyorlar: “Sen de Tezgah’a gel”