Star TV Ramazan Bereketi Sunucusu Halil Necipoğlu Kim?


Güncelleme: 13 Mayıs 2018 : 03:50
0

Ramazan yaklaşırken kanallar iftar ve sahur programlarını açıklamaya başladı. Bu yıl Star TV, sahur programında Fatih Çıtak yerine başarılı ilahiyatçı Halil Necipoğlu yer alacak. Ramazan boyunca engin bilgilerini izleyicisiyle paylaşacak olan Halil Necipoğlu kim? Ramazan Bereketi sunucusu Halil Necipoğlu Mesleği ve kariyeri hakkında tüm merak edilenler haberimizin devamında.

Diziler, yarışma ve magazin programları kadar kanallar, ramazanda yaptıkları programlarla da reyting savaşı vermeye devam ediyor. 11 ayın sultanı mübarek ramazan ayında bu ayın anlam ve önemini Allah katında anlatmak ve aktarmak için kanallar ramazan programları için güçlü isimleri araştırıyor ve anlaşma imzalamaya çalışıyor. Star Tv bu yıl başarılı ilahiyatçı ve yazar Halil Necipoğlu anlaşma sağladı. Halil Necipoğlu ramazan boyunca izleyicisiyle buluşacak.

Şimdiden merak edilen ve araştırılmaya başlanan Halil Necipoğlu kim?1968 yılında Erzurum’da dünyaya gelmiştir. Babası da din görevlisi olduğu için mesleği gereği İstanbul’a yerleşmişlerdir. İlk Kuran ve din eğitimini babasından almaya başlamış ve 14 yaşında hafız olma şerefine erişmiştir. Önemli din alimlerinden eğitimler almaya devam etmiştir.

Çinili Cami İmamı Hafız Abdullah Aldır, Süleymaniye Cami İmamı Merhum Hafız Mehmet Çevik ve Beyazıt Cami İmamı Merhum Hafız İsmail Biçer hocalarından Talim ve Tecvit konusunda eğitimler ve dersler alarak kendini geliştirmiştir. Lise eğitimini İmam Hatip’te tamamladıktan sonra sonra İlahiyat Fakültesi Ön Lisans programından mezun olmuştur. Yüksek öğrenimine devam ederken aynı zamanda Üsküdar Musiki Cemiyetine devam etmekte ve burada da Hafız Amir Ateş ‘ten ders almaktadır.

Akabinde Kudsi Erguner ‘in İstanbul Müezzinleri’ isimli grubuna katılmış ve bu grubun gerçekleştirdiği tüm albüm Avrupa ülkelerinde klasik Osmanlı ve tasavvuf müziği konserleri dahil bir çok konserde de söylenmiştir.  2011 yılında Dolmabahçe Sarayı Camisi imamlığı görevini üstlenmiştir.  TNT ekranlarında Halil Necipoğlu İle İftar Vakti ve Sahur Vakti programı sunmuştur. Günümüzde ise Star TV’de Halil Necipoğlu ile Ramazan Bereketi isimli sahur programını sunmaya hazırlanıyor.  Bu konuda tecrübeli olan Halil Necipoğlu, ramazan boyunca izleyiciyle buluşacak.  Halil Necipoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

Musikiyle yakından ilgili olan Necipoğlu’nun Camideki Adam ve Semavi Vuruşlar isimli eserleri vardır.