Şeyda Coşkun Neden Ceza Aldı? Hapse Mi Girecek?


Güncelleme: 23 Ocak 2018 : 14:57
0

Özellikle ünlü isimlerin sağlıklı yaşam koçu olarak tanıdığımız Şeyda Coşkun hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı iddia edildi. Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere uygun diploması bulunmadığı için diyetisyenler tarafından sürekli eleştirilen Şeyda Coşkun, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine yapılan yoğun şikayetler üzerine soruşturma kapsamına alındı. Şeyda Coşkun ceza alacak mı? 


Ağır Yaşamlar Dr Younan Nowzaradan Kimdir? TLC’de Yaptırdığı Mucize Diyet Ne


Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezine gelen şikayetler üzerine yapılan araştırmada yetkisi bulunmadığı halde izinsiz sağlık hizmeti verdiği, diyet listeleri hazırladığı ve bundan kazanç sağladığı  ileri sürülerek hakkında gerekli işlemlerin yapılması istenildi. Kendini yaşam koçu olarak tanıtan Şeyda Coşkun’a soruşturma sonucunda Sağlık Hizmetleri Kanuna Muhalefet suçundan dava açıldı.

Gazi Üniversitesi Benden Eğitimi bölümü dışında sağlık hizmeti vermesine yetki tanıyan herhangi bir sağlık diploması bulunmadığı kanıtlandı. Gülşen, Gülben Ergen, Derya Baykal, Hacı Sabancı, Derya Şensoy, Büşra Pekin, Hadise gibi birbirinden ünlü isimlere hazırladığı diyet ve spor programlarıyla tanınan Şeyda Coşkun sosyal medya hesaplarında da oldukça aktif.

Kendisinden destek almak isteyen bireylerden kişi başı 3 bin dolar ücret talep eden Coşkun’un aylık ortalama 200 bin kazandığı iddia edildi. Fakat sağlık hizmeti verdiği kişilerin Şeyda Coşkun’dan son derece memnun kaldıkları göz önüne alınırsa ceza almayabilir.

Şeyda coşkun neden ceza aldı? Şeyda Coşkun hapis cezası alacak mı? Şeyda Coşkun yaşam koçluğu yapmaya devam edecek mi? İşte detaylar..

Resmi kayıtlar altında yapmadığı için yada diploması olduğunu iddia edip yalan beyanda bulunmadığı için özgürlüğünü engelleyecek bir ceza alacağını düşünmüyoruz. Fakat yüklü bir para cezasına çarptırılacaktır.

Şeyda Coşkun Kim?

1976 yılında Ankara’da dünyaya gelen Şeyda Coşkun, Mehmet Ali Erbil’in eski eşi Tuğba Coşkun’un ablasıdır. Profesyonel sporcudur. Düzgün ve atletik vücuduyla dikkat çeken Şeyda Coşkun pek ok üznü isme yaşam koçluğu yapmıştır.