Safiye İnci Tutuklandı mı Hapse Girdi mi Girecek mi? Safiye İnci Kimdir?


Güncelleme: 22 Temmuz 2018 : 00:31
0

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya düşen bir video tüm ülkede bomba etkisi yapmış ve ortalık yer yerinden oynamıştı. Safiye İnci isminde bir “kişi” Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve çekmiş olduğu bir video ile Atatürk ile ilgili görüşleri dile getirmiştir. Ancak videoda Atatürk’e karşı ağıza alınmayacak hakaretler eden Safiye İnci bir anda tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştur.

Olayın sosyal medyada hızla yayılmasından sonra Ankara cumhuriyet başsavcısı tarafından hakkında soruşturma açılan Safiye İnci’nin akıbeti merak edilmeye başlanmıştır. 21 Temmuz Cumartesi günü google’da akşam saatlerine doğru trend olan Safiye İnci, google en çok aranan isimlerin başında geldi. 500 bin ve üzeri arama ile ülkenin gündemine düşen Safiye İnci hapse girecek mi, hakkında açılan soruşturmanın akıbeti ne oldu?

SafiyeinciTutuklansın başlığı ile twitterda da trend olan Safiye İnci hakkında açılan soruşturma ve akabinde yakalama kararı sonucu göz altına alındı. Safiye İnci sosyal medyada paylaştığı videoda anıtkabire gitmiş ve orada Atatürk’e hakaret ederek bu videoyu da sosyal medyada paylaşmıştır. Hakaret videosunda ise Başkan Erdoğan’a övücü sözler söylemesi de dikkatlerden kaçmamıştır.

Safiye İnci’nin Başkan Erdoğan hakkında övücü sözler söylemesi ise akıllara bu olayın bir provokatif bir eylem olma ihtimallerini getirmiştir. Safiye İnci kimdir, nerelidir, ne iş yapar, arkasında birileri mi vardır, içinden geçenleri mi söylemiştir yoksa örgütsel bir planın sonucu mu böyle bir adım atmıştır?

Safiye İnci Tutuklandı mı?

Safiye İnci hakkında açılan soruşturma akabinde ilgili Cumhuriyet başsavcılığı kamuoyuna açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; “Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya’da yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara C.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır.Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.

Hakaret videosunun sosyal medyada yayılması ve ardından gelen tepkilerin artması sonucu Safiye İnci ardı ardına özür mesajları yayınlamıştır. Ancak bu mesajlar onun gözaltına alınmamasına yetmemiştir. Yaptığı paylaşımda “Atatürk’e saygı duymasam Anıtkabir’e gitmezdim” diyen Safiye hakkında gözaltı süresi devam etmektedir. Emniyet ifadesi ardından savcılık ve mahkeme süreci de olan bu davada sonuç merakla beklenmekte.

Safiye İnci Kimdir?

Safiye İnci hakkında en güncel bilgileri anında sizlerle paylaşıcaz. Takipte kalın