Mehmetçik Kut’ül Amare Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizinin Seti Nerede?


Güncelleme: 19 Ocak 2018 : 00:55
1

Trt1 ekranlarında yeni bir kahramanlık destanı izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Konusu oyuncu kadrosu ve dizilerin nerede çekildikleri her zaman merak edilen konulardan olmuştur. Özellikle böyle dev prodüksiyonlu dizilerin nerede hangi şartlarda çekildikleri merak konusu olmuştur. Mehmetçik Kut’ül Amare, son zamanların en yüksek bütçeli, maliyetli ve ayrıntılı prodüksiyonuna sahip. Senaryosu, kadrosu, rejisi, müzikleri ve dönemin izlerini taşıyan kostümleri, mimari yapısıyla kusursuz bir proje. İzleyenler bu dev setin nereye kurulduğunu oldukça merak etti. Mehmetçik Kut’ü lAmare dizisi nerede çekiliyor, Mehmetçik Kut’ül Amare dizi seti nerede sorularına yanıt aradı.

[mavitext]Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi nerede çekiliyor?[/mavitext]

Diriliş Ertuğrul’un yapım şirketi Tekden Film’in üstlendiği ”Mehmetçik Kut’ül Amare” dizisinin çekim yeri belli oldu. Hazırlıkları devam eden tarihi projenin çekimleri eylül ayında başlayacak. Çekimler özel hazırlanan devasa bir platoda yapılacak. Çekimler için mevsim koşulları ve yerşekilleri en uygun şehir Konya olarak seçildi. Konya belediyesinin de desteğiyle büyük bir set kuruldu. Kut’ül Amare Kuşatması’nın 101. yılında Osmanlının çöl ortasında zorluklar içerisinde kazandığı son büyük zaferi olan Kut’ül Amare Zaferi, Tekden Film’in yapımcılığında yakında seyirci ile buluşacak.

1916 yılında yılında Osmanlının İmparatorluğunun İngiltere’ye yaşattığı büyük bozgun ekranlarda izleyenlerle buluşacak. Dizinin Diriliş Ertuğrul kadar ilgi göreceğinden şüphemiz yok. Bu kahramanlık destanı Osmanlı’nın son büyük zaferi olarak kabul edilir. Dönem dizisi olduğu için çekimler oldukça yüksek maliyetli olacak. Savaş yoğunluklu dizinin kostümleri ve materyalleri için  özel bir ekip kurulacak.

Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosundan oluşacak. Binlerce figürana ihtiyaç duyulacak dizinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin çekimlerine en geç Eylül ayında başlanacak ve Ekim ayında ekrana gelecek. Dizinin çekimleri Konya’da yapılsa da asıl çekimler İstanbul’da Riva’da dizi için özel olarak kurulan bir platoda yapılacak. Geniş çaplı bir ekip çalışmasının ürünü olan dizinin seti hakkında geniş bilgiyi buradan okuyabilirsiniz.


Mehmetçik Kut’ül Amare Dizisi Oyuncu Kadrosu Tüm Karakterler


Comments are closed.