MasterChef Türkiye Jüri Üyesi Hazer Amani Kimdir?


Güncelleme: 18 Aralık 2018 : 22:07
0

Tv8 ekranlarında izleyici ile buluşan MasterChef Türkiye yarışma programı birbirinden ilginç yarışmacılarıyla birlikte jüri üyeleriyle de çok konuşuluyor. Final yapmak için gün sayan yarışma programında ilk sezonun sonuna yaklaşılırken jüri üyelerinin kim olduğu da oldukça merak konusu.

MasterChef Türkiye jüri üyelerinden olan Hazer Amani‘yi yakından tanıyalım.

Hazer Amani Kim? Hazer Amani nereli? Hazer Amani kaç yaşında? Hazer Amani evli mi? Hazer Amani nerede çalışıyor? Hazer Amani’nin yeri nerde? Hazer Amani’nin restoranı neresi? Hazer Amani yaşı kaç? Hazer Amani boyu kaç?

HAZER AMANİ KİMDİR?

Hazer Amani 1 Ocak 1977 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Annesi Türk, babası ise İranlıdır. Babası eğitim için Türkiye’ye geldiğinde annesi ile evlenmiştir.

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı. Amani, eğitimini birincilikle tamamladı.

AŞÇILIK OKULUNU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Okulunu birincilikle bitirdikten sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ardından Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği okudu.

EN YARATICI ŞEF ÖDÜLÜ KAZANDI

Hazer Amani, 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

ÖNEMLİ İSİMLERE YEMEK YAPTI

Daha önce 600 kişilik bir yemekte Nelson Mandela ve birçok önemli isme yemek hazırlayan ünlü aşçının idolü ise Marco Pierre White’dir.

AMANİ’NİN RESTORANI NEREDE?

Hazer Amani İstanbul Ataşehir’deki Fireroom adlı restonın sahibidir. İstanbul’da bir ilk olan konseptiyle restoranının sundukları ise oldukça farklı. Türk sokak lezzetlerini, hijyenik ve yaratıcı bir şekilde sunan, Hazer Amani amacını şu sözlerle ifade etti, ”Birçok kişi hijyen ve yeme şartları uygun olamadığından, sokak lezzetlerinden mahrum kalıyor. Bizler de bunu restoran haline getirerek, hijyenik bir ortamda takdim ediyoruz.”

Hazer Amani, şu anda Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef isimli yemek programında Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri ve sunucu olarak yer alıyor.