Kızım Dizisi Nerede Çekiliyor, Dizi Setine Nasıl Gidilir?


Güncelleme: 13 Ekim 2018 : 15:22
0

19 Eylül Çarşamba günü ilk bölümü ile TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşan kızım dizisi hem konusu hem hikayesi hem de oyuncu kadrosuyla yeni sezonun iddialı yapımları arasında yer alıyor. Hal böyle olunca dizinin de her bir ayrıntısı merak ediliyor. Bu ayrıntılardan birisi dizinin nerede çekildi. Demir’in evi nerede, Öykü ile beraber gezdiği yerler gibi bir çok ayrıntı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Kızım dizisi nerede çekiliyor?

Uyarlama dizileri Son zamanlarda ülkemizde oldukça revaçta. Bunlara kızım dizisi de katıldı. Kore yapımı bir diziden uyarlanan kızım dizisi orijinal ismi My Fair Lady olarak karşımıza çıkıyor. Bizim uyarlama senaryosu Banu Kiremitçi Bozkurt ile Irmak Bahçeci tarafından kaleme alınıyor. Yönetmenliğini ise Gökçen Usta yapıyor.

Kore yapımı dizilerin ülkemizde oldukça sevildiği dikkate alınırsa kızım dizisinin de kısa bir sürede iyi bir izleyici kitlesine kavuşması da anlaşılır olacaktır. Dizinin ana karakterlerini Leyla Lydia Tüm, Beren Gökyıldız ve Buğra Gülsoy canlandırıyor. Dizinin genel çerçevesi İstanbul’da geçiyor.

8 yaşında bir kız çocuğunun teyzesi tarafından terk edilmesi ile babasını araması yolculuğunu anlatan kızın dizisi duygu dolu sahneleriyle izleyenleri oldukça duygulandırıyor. Dizinin genel sahneleri Beykoz’da çekilmekte. Beykoz’un olağanüstü doğası ve tarihi sokaklarında geçen sahnelerin dışında aynı zamanda metro, sahil gibi İstanbul’un pek çok bölgesinde çekimler yapılıyor. İsterseniz kısaca dizin konusundan bahsedelim;

8 yaşında olan öykü küçük yaşta annesi tarafından terk edilmiş ve teyzesi tarafından bakılmaktadır. Öykü’nün kimsenin bilmediği bir hastalığı vardır ve büyük ihtimal teyzesi Öykü’nün bu hastalığından dolayı onu terk etmiştir. Öküz şimdiye kadar hiç görmediği babası demiri aramak için yola çıkmıştır. Öykü’nün babasını aradığı gün babası hapse girmiş ve Mahkemesi vardır. Demir ise kızına bakma şartı ile hapis yapmaktan son anda kurtulur.

Ancak Demir mahkeme günü tanıştığı örgüye bakmak istemektedir. Bu yüzden ondan kurtulmanın çarelerini aramaktadır. Demir yetimhanede büyümüş, sorumluluk duygusundan bir haber, ilerleyen yaşlarında kötü işlere bulaşmış birisidir.Öykü’nün sakladığı hastalığı babası ile olan ilişkisinde önemli bir dönüm noktası olacaktır. İzleyicileri Bu anlamda ilginç duygu dolu sahneler beklemektedir.