Geçit Dizisi Nerede Çekiliyor? Geçit Dizi Seti Nerede?


Güncelleme: 12 Haziran 2017 : 20:02
0

Geçit dizisi nerede çekiliyor? Geçit dizisinin çekim yeri neresi? Geçit dizisi İstanbul’da nerede çekiliyor? Geçit dizisi çekimleri nerede yapılıyor?

Türkiye televizyonlarında birçok farklı tarzda ve türde dizi olsa da bilim kurgu alanındaki dizilere pek sıcak bakılmıyordu. Ancak bu durum artık tersine dönmeye başladı. Dram ve macera dizilerinden sıkılan izleyiciler için yeni bir alternatif geldi. Geçit dizisi Türkiye’nin ilk bilim kurgu dizisi olarak ekranlarda yerini almaya başladı.

Geçit dizisi, şu anda bulunduğumuz 2017 yılı ile 2117 yılı arasında geçen zamanı konu alıyor. 100 yılda Türkiye’de ve dünyada meydana gelen değişimlerin konu edildiği dizi, izleyicilerin hem hayal gücünü geliştirecek hem de onları bambaşka bir yolculuğa çıkaracak. Dizide ölümsüzlüğün peşindeki Tarkinalar örgütünün yaptıkları anlatılacak. Tarkinalar Örgütü ölümsüzlüğü bulmak için gelecekteki birçok olaya da müdahale edecek. Bu müdahaleler arasında bir genç kaybettiği ikiz kardeşinin peşine düşecek.

 

 

Hazan Turaçtemur, dizide yaratıcılığın gerektiği yerlerde devreye girerken dizinin çekimleri de devam ediyor. Dizi İstanbul’da çekilecek. 100 yılda İstanbul’un geçirdiği değişim anlatılacağı için İstanbul’un bilinen semtlerinin dizideki ilk çekim yerleri olabileceği konuşuluyor. Üsküdar’daki Kız Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii gibi turistik ve tarihi yerler, dizinin ilk bölümlerinde yer alabilir.

Geçit dizisi, akıl ve mantık sınırlarını zorlayacak türden bir dizi olacak. Bu nedenle 100 yıllık değişime yer verilecek dizi için bir set oramı kurulacak ve genellikle montaj çalışmaları diziye yön verecek gibi görünüyor.