Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz(EDHO) Güneş Kimdir? Gerçek Adı-Karakter Analizi!


Güncelleme: 27 Şubat 2018 : 23:48
2

Salı akşamlarının uzun soluklu dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz yenilenen oyuncu kadrosuyla yayın hayatına devam ediyor. Aksiyon ve heyecan dolu senaryosuyla izleyenleri ekrana kilitleyen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’a 92. bölümden itibaren usta oyuncu Güneş karakteri dahil oldu. Dizide önemli bir karaktere hayat veren Güneş kim?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Güneş karakterini canlandıran oyuncu Ertuğrul Postoğlu hepimizin Diriliş Ertuğrul dizisinden yakından tanıdığımız bir isim. Diriliş Ertuğrul’da Bahadır Bey rolüyle izleyici karşısına çıkan usta oyuncu kısa bir aranın ardından tekrar kamera karşısına geçti. Diriliş Ertuğrul’da oldukça kötü bir karakteri canlandıran oyuncu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da izleyenleri şaşırtacak. Güneş karakteri eski bir askerdir. Paralı asker olarak görev yapmış olan Güneş batının kullandığı özel eğitimli bir kişidir. Uyuşturucu ve silah ticareti yapan Güneş, İstanbul’da iş yapan eski bir askerdir. Hızır ile amaçları çakışan Güneş, Hızır’ın hedefine oturmuştur.

Ertuğrul Postoğlu 1 Ocak 1956 tarihinde Malatya’da dünyaya gelmiştir. Oyunculuğa genç yaşlarda merak salan Postoğlu Kabataş Erkek Lisesinde okurken ilk tiyatro oyununda yer almıştır. İlk sahne deneyimini Yerma isimli tiyatro oyunuyla yaşamıştır. 1990 yılında Şehir tiyatrolarının gerçekleştirdiği sınavlarda başarılı olmuş ve profesyonel tiyatro oyunculuğu bu sayede başlamıştır. Halen Şehir tiyatrolarında görev almaya devam etmektedir.

Usta oyuncu yaklaşık 30 yıl seslendirme sanatçılığı yapmıştır. 20 yılı aşkın bir süre Kanal D’nin reklamlarında kurumsal bir ses olarak görev almıştır. Yaklaşık 5 yıldır oyuncu olarak izlediğimiz Ertuğrul Postoğlu aslında sesiyle tanınmış bir isimdir. Dizi oyunculuğuna ilk olarak Altan Dönmez’in yönetmenliğini üstlendiği Paramparça dizisiyle başlamıştır. Ardından Trt ekranlarında reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde Bahadır Bey rolüyle izleyici karşısına çıkmış ve üstlendiği rolü başarıyla yerine getirmiştir. Tüm bunların yanında  başarılarla dolu bir tiyatro geçmişi bulunmaktadır. Bir Tutkunun Yüzyılı, Bir Ata Krallığım, Mefisto, Shakespeare, Kısasa Kısas ve İki Arada Bir Yerde rol aldığı başlıca tiyatro oyunlarıdır. Ertuğrul Postoğlu, İlkay Özdin Postoğlu ile evlidir. Öykü ve Zeynep isimlerinde 2 de kızları vardır.

Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Ozan Akbaba, Tarık Ünlüoğlu ve Kenan Çoban’ın başrollerini paylaştığı, yönetmen koltuğunda Onur Tan’ın yer aldığı, senaryosunu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’in birlikte kaleme aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz oyuncu kadrosuna yeni kattığı isimlerle yayın hayatına devam ediyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin ardından Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’la tekrar izleyici karşısına çıkan Ertuğrul Postoğlu’na yeni rolünde başarılar dileriz.

 

 

Comments are closed.