ESAM Konferansı Nihat Babaözlü Kimdir? “İlk Defa Otele Geldim”


Güncelleme: 9 Mart 2018 : 13:14
0

Ankara’da düzenlenen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından gerçekleştirilen Şeker Zirvesine Pancar Yetiştiricisi Nihat Babaözlü’nün tüm çiftçiler adına yaptığı konuşma damga vurdu. Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilme kararının değerlendirildiği konferansta konuyla ilgili haklı açıklamalarıyla salondan büyük alkış toplayan Nihat Babaözlü kimdir?

Hükümet’in son dönemde gündeminde olan Şeker Fabrikalarının özelleştirme kararının masaya yatırıldığı zirvede siyasi partilerden önemli isimler de yer aldı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ile birlikte ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, pancar üreticisi, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen zirvede pancar üreticisi Nihat Babaözlü yaptığı konuşmayla büyük ilgi topladı.

Konuşmasının başından itibaren Şeker Fabrikalarının özelleştirilme kararını eleştiren Nihat Babaözlü “hayatımda ilk kez otele geldim Burada yapılan konuşmaların hiç birini anlayamadım atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti gidiyor, konuşma zamanı değil harekete geçme zamanı”sözleriyle konunun önemini anlatmaya çalıştı.

Tarım konusunda ciddi değişimler için harekete geçen hükümetin, kararlarını ciddi manada eleştiren ve bunun ileride büyük zarar açacağını vurgulayan Nihat Babaözlü  sözlerine şöyle devam etti; “Pancarı ben 10 kuruşa satarım arkadaş sen bana 1 liraya ürettiğin mazotu 1.5’a ver ben sana 10 kuruşa satarım. Bana laf satma. 15 kuruşa ürettiğin elektriğin kilovatını bana 35 kuruşa verme” diyerek farklı konulara da dem vurdu.

Nihat Babaözlü Ankara’nın Sincan ilçesinde yaşayan ve yıllardır şeker üretimiyle geçimini sağlayan  bir çiftçidir. Uzun süredir Şeker Fabrikaları’nın özelleştirmesi konusunda duyduğu rahatsızlığı Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezinin düzenlediği zirve aracılığıyla duyurmaya çalıştı. Kendisine söz hakkı verildiği andan itibaren özelleştirme konusuna karşı tutumunu tüm açık sözlülüğüyle dile getiren Nihat Babaözlü çok konuşulacak sözlere imza attı.

ESAM tarafından düzenlenen konferansta hükümtten hiç bir siyasinin bulunmaması dikkat çekerken Nihat Babaözlü bu konudaki görüşlerini de şu sözlerle dile getirdi: “Bir tane hükümetten temsilci yok. Neredesiniz adam”. Geceleri yatmadan önce korktuğunu söyleyen Nihat Babaözlü serzenişlerini özelleştirmenin nişasta bazlı şekerlerin işine yarayacağını, gözümüz gibi baktığımız bebeklerin kanser olduklarını göreceksiniz diyerek sonlandırdı. Salonun büyük bir kısmı tarafından alkışlarla karşılansa da duruma tepkisiz kalan bir toplulukta vardı.

Nihat Babaözlü’nün konuşmalarına hükümet tarafından nasıl bir cevap gelecek herkes tarafından merak ediliyor.