Ertuğrul Saadettin’in Elinden Nasıl Kurtulacak? 116. Bölüm Detayları


Güncelleme: 18 Nisan 2018 : 21:52
0

Ertuğrul Saadettin’i öldürmek için çıktığı Sivas yolunda yaptığı plan doğrultusunda Turgut Alp, Sivas Valisi Hüsamettin ve diğer yardımcı alpler ile Saadettin’in otağına sızmıştır. Sızmıştır ancak onu bekleyen bir sürpriz vardır.Otağın içinde Saadettin yerine Günalp vardır. Günalp ile dövüşen Ertuğrul kıskıvrak etrafı sarılmış şekilde Saadettin’in elinde esir düşmüştür. Peki Saadettin bu kapandan nasıl kurtulacaktır? Saadettin’e Günalp mi yardı edecek?

Sultan Gıyaseddin ve annesi Mahperi Saadettin’in elinden kaçıp Ertuğrul’un obasına sığınmışlardır. Burada olduklarını öğrenen Saadettin Günalp’in adamını Aydoğmuş’u obaya Sultan ve annesini öldürmek için göndermiştir. Aydoğmuş görevde başarılı olamamış ve bunu canı ile ödemiştir. Diğer taraftan Saadettin Ertuğrul’u öldürmek için yeminler etmektedir.

Günalp ise Ertuğrul’a hala inanmamakta Saadetin’i haklı görmektedir. Ancak Ertuğrul Günalp’i esir alıpta Saadettin’in karşısına çıktığında bazı sinyaller almıştır. Saadettin o anda “seni öldürmek için oğlum gibi sevdiğim Günalp’e kıymayacağımı mı sanıyorsun” dediğinde Günalp buna şaşırmıştır. Diğer taraftan Ertuğrul’un Sultan Gıyaseddin için söyledikleri, onun şuan Obada olduğu ve Saadettin’in kendisini sultanın oğlu olarak lanse etmesi hep günalp’in kafasında soru işaretleri oluşturmuştur. Ertuğrul’u kurtarmak için gerekli şartlar oluşmaktadır. Ertuğrul nasıl kurtulacak?

Ertuğrul’u Günalp kurtaracaktır. Ertuğrul anlattıklarından ve Saadettin yaptıklarından etkilenen Günalp son anda Ertuğrul’a inanacak ve onu kurtarmak için hamle yapacaktır. Bu hamleye Turgutalp ve Sungurtekin’de dahil olacak ve Ertuğrul kurtulacaktır.