ERKENCİ KUŞ REMİDE KİMDİR?


Güncelleme: 5 Mayıs 2019 : 16:09
0

Başrollerini Demet Özdemir ve Can Yaman’ın paylaştığı Erkenci Kuş dizisine 40.bölüm itibariyle, daha öncede yapımda rol alan Aliye Uzunatağan dâhil oldu. “Remide” karakteriyle izleyici karşısına çıkan oyuncu kimdir? Daha önce neler yaptı? Bakalım.

ALİYE UZUNATAĞAN KİMDİR?

Aliye Uzunatağan 25 Aralık 1951 tarihinde Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Belediye Konservatuarı’na gitmiştir. Konservatuvarın 3.sınıfından itibaren İstanbul Şehir Tiyatrolarının kadrosunda yer bulmuştur. 1982 yılında 12 Eylül 1980 askeri darbesinin sonunda çıkarılan 1402 sayılı yasa gereği tiyatrodan ihraç edilmiştir.  Sonrasında Haldun Dormen’in “Dormen Tiyatrosu” da görev aldı. 1938’te Şehir Tiyatrolarına geri dönerek, İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı oldu. Tiyatro oyunlarının yanı sıra, seslendirme çalışmaları da yapmış ve pek çok dizi filmde rol almıştır.

OYNADIĞI DİZİLER

1996 ve 1999 yılları arasında Star ekranlarında yayınlanarak büyük sükse yapan Kara Melek isimli dizide Sanem Çelik, Ece Uslu, Ziya Kürküt, Mustafa Alabora gibi isimlerle oynamıştır. 1997 yılında Atv’ de üç arkadaşın hikâyesini anlatan Böyle mi Olacaktı adlı dizide “Zehra” karakterini canlandırmıştır. 2000 yılında, kendi kızı Ayşecan Tatari’nin de rol aldığı, Evdeki Yabancı adlı dizide “Namigar” karakterine hayat vermiştir. 2000’li yıllarda, Yapayalnız, Seni Yaşatacağım, Bir Dilim Aşk, Bütün Çocuklarım, Belalı Baldız, Kuzey Rüzgârı, Yüksek Sosyete gibi dizilerde rol almıştır. Aynı zamanda çeşitli sinema ve televizyon filmleriyle izleyici karşısına çıkmıştır. Sanatçının en sol oynadığı dizi geçtiğimiz aylarda final yapan Vurgun dizisi olmuştur.