Diziler Yayına Ara Mı Verdi?


Güncelleme: 13 Ocak 2019 : 20:58
0

Televizyon üzerinden yayınlanan yerli dizilerin 2 haftadır yeni bölüm yayınlamaması dikkat çekiyor. Ara dönem tatili veren sitelerin toplamda 3 hafta boyunca yeni bölüm yayınlamayacağı belirtilmiştir. Jet Sosyete’den Diriliş Ertuğrul’a kadar birçok dizinin yeni bölümü daha sonraki haftalarda yayınlanmaya başlayacaktır.

Bu süreç içerisinde izleyiciler bazı dizilerin yayınına ara verme uygulamasını bilmediği için yayından kaldırıldığını dahi düşünmüştür. Reyting konusunda otaya çıkan rekabeti yüksek ortam sebebi ile yeni dizilerin anında yayından kaldırılmasına seyirci de artık alışmıştır.

Dizilerin süre sorunu sebebi ile oyuncuların ve yapım kadrosunun özellikle şikayetler dile getirilmektedir. Dizilerin süresinin uzun olması dram ve aksiyon bazlı ilerleyen yapımlarda çok olumsuz etkilemese de komedi için bu sürenin büyük bir sıkıntı olduğu dile getirilmelidir.

Yerli Yapımlar ve Oyuncu Kalitesi

Hem komedi hem de dram konusunda son sezon Türk yapımlarının oldukça büyük memnuniyet uyandıran bir yapıda olduğun altı çizilmelidir. Yerli yapımlarda verilen bu aranın oyuncuların derin bir nefes alması ve yeni sezona hazırlanması için gerekli olduğu konunun uzmanar tarafından vurgulanmaktadır.