Diriliş Turgut Alp Öldü Mü? Nasıl Öldü? Tarihte Turgut Alp’in Ölümü Nasıldır?


Güncelleme: 28 Şubat 2018 : 22:06
5

Trt 1 ekranlarında Çarşamba akşamlarının vazgeçilmez dizisi olan Diriliş Ertuğrul da heyecan hiç bitmiyor. Daha önce defalarca ölümle karşı karşıya kalan Turgut Alp 28  Şubat Çarşamba akşamı yayınlanan 108. bölümde bir kez daha ölümle burun buruna gelir. Çavdar obasına saldıran Bahadır Turgut alp ve Aslıhan hatunu rehin almış ve ölümle tehdit etmektedir. Dizinin 108. bölüm fragmanı izleyenleri heyecanlandırmaya yetti. Bamsı ve turgut Alp kavga ederler ve Bamsı Turgut Alp’in boğazını sıkmıştır. Akıllara Turgut alp öldü mü sorusunu getiren bu gelişme sonrası izleyiciler sorunun cevabını arıyorlar. Diriliş Turgut Alp Öldü Mü?

Turgutalp’in başına gelenlere bir göz atalım; Daha öncede zehirlenen Turgutalp yine birçok kez yaralanmıştı. En son zehirlenen Turgut, şifa bulmuş ve tekrar diziye dahil olmuştu. İsterseniz o olayları bir hatırlayalım ve sonra 108. bölümü analiz edelim. Çavdar Obasının hatunu Aslıhan Hatun ile evlenen Turgut Alp şimdi de Obaya bey olmak isteyen Bahadır Bey ile oğlu Sancar Beyin hedefindedir. Aslında da onların bu hedefini en son Emir Saadettin Aslıhan Hatun ile Turgut Alp’i zehirlemiş ve Ertuğrul’un panzehri bulmasıyla bu tuzaktan da kurtulmuşlardı. Emir Saadettin’in bu oyunundan sonra da Bahadır Bey Sancar Bey’e alplerini getirtmiş ve Turgut Alp’e pusu kurdurmuştur. Ustaca kullandığı pusatın karşısında direnemeyen Sancar Beyin bu girişimi de başarısız olmuştur.

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi Diriliş Ertuğrul’da şok gelişme! Diriliş’in önemli karakterlerinden Turgut Alp ölecek mi? Ertuğrul’un sağ kolu en güvenilir adamı Turgut Alp karakterine hayat veren Cengiz Coşkun diziden ayrılıyor mu?


Diriliş Ertuğrul Titan Kimdir? Şovalye Titan Kim?<<<tıkla


Hatırlarsak Saadettin Köpek, Turgut Alp ve Aslıhan Hatun’u öldürmeyi planlamış, Hain planlarını Aslıhan ve Turgut Alp’in düğün gününde devreye sokmuştur.  Aslıhan Hatun ve Turgut Alp zehirlenmişti. Ertuğrul’un sağ kolu ve en güvenilir adamı Turgut Alp ölecek mi? Turgut Alp’in ölümden döndüğü çok sahne hatırlıyoruz.

Dizinin 102. fragmanında Bahadır Bey, Aslıhan ile Turgut Alp’i çadırda rehin almıştır ve ölümle tehdit etmiştir. Kılıçla Turgutalp’in başında bekleyen Sancar bir anda kılıcı indirir. Turgut Alp bu olaydanda sağ salim kurtulur. En son dizinin 108. bölümünde Bamsı ile Turgutalp arasındaki kavga Turgut Alp’in hareketsiz bir şekilde yere yığılması ile sonuçlanır. Araya giren Artuk Bey onları ayırır ancak Turgut Alp hareketsiz bir şekilde yerde yatar. Daha sonra alpleri çağıran Artuk Bey, onlara Bamsının kardeşini öldürdüğünü söyler ve yakalayıp zindana atmasını ister. Turgut Alp gerçekten öldü mü? İşte olayların perde arkası.

Bamsı ile Turgut Alp bir hainin olduğunu biliyorlardı. Bunun üzerine çok düşündüler ve Maria’nın hain olabileceği kanaatine vardılar. Bunu Artuk ile paylaştıklarında ise böyle bir oyun oynamak akıllarına gelir. Turgut Alp ile Bamsı Maria’nın önünde ölümüne kavga ederler. Burada şunu söylemekte yarar var, Artuk Bey bu oyuna dahil olmayabilir. Turgut Alp ile Bamsı kavga derken Turgut Alp boğazı sıkıldığı için nefesi kesilir, beyne kan gitmez ve bayılır. Zaten bu planında bir parçasıdır. Bu şekilde Artuk Bey bundan kimseye bilgi verilmesin diye hem alplere hem de Maria’ya tembihler. Tamda bu anda bilgi dışarıya sızmaya başlar. Hainin de kim olduğu böylece ortaya çıkmış olacak. Peki Turgut Alp nasıl mı ölecek? Turgut Alp tarihte nasıl öldü?

Tarihimizde Turgut Alp’in şehadeti böyle değildir. Normal kaynaklardan yola çıkarak  şunu söyleyebiliriz ki Turgut Alp’e bir şey olmayacak ve olmamıştırda. Dizinin heyecanını artırmak için yazılmış bir senaryo olduğunu kesindir. Ertuğrul’un sağ kolu silah arkadaşı Turgut Alp, tarihte Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey’inde en güvenilir adamı ve pek çok fetihte birlikte savaşmış silah arkadaşıdır. Epeyce yaşlı öldüğü bilinmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı haberimizi aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz. Turgut Alp kimdir? Gerçek tarihte nasıl ölmüştür? Ayrıntılar için buraya tıklayınız. Ancak dizinin 28 Şubat Çarşamba günü ekranlara gelen 108. bölümünde Turgutalp tehlike altındadır. Hatta fragmanda Turgutakp’in çadırda yerde yatar vaziyette görüntüsü vardır. Ölü birisinin gözleri kapatıldığı gibi Turgutalp’in de gözleri kapatılmaktadır. Acaba dizide orijinal tarihin dışına çıkıp Turgutalp karakterini öldürecekler mi? İşte detaylar.


Diriliş Ertuğrul Turgut Alp (Cengiz Coşkun) Neden Diziden Ayrıldı mı? Hangi Dizide Oynayacak?<<<tıkla


Önceki bölümlerde Turgutalp obanın yerini değiştirme kararı almış ve Aslıhan Hatun ve Hafsa kaçırılmıştı. Bamsı ise bu karar karşısında Turgutalp’e kızmış ve araları açılmıştı. Turgutalp ise kadınları geri almak için yola koyulmuş ve şantajla kadınları almış ve obaya getirmiştir. Hafsa ise bebeğini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bamsı bu olay karşısında Turgutalp ile kavga eder ve onu yere düşürüp boğazını sıkar. Alpler hemen araya girip onları ayırırlar ancak Turgutalp hareketsiz bir şekilde yerde yatmaktadır. Turgut alp ölmüş müdür?

Turgut Alp kavga sırasında boğazı sıkılmış ve beyne oksijen gitmediği için bayılmıştır. Turgut alp ölmemiştir. Bayıldığı için onu öldü sanmışlardır. Turgutalp kısa süre sonra öksürerek ayağa kalkacak.

5 YORUMLAR

Comments are closed.