Diriliş Sugay Hatun (Osman’ın Süt Annesi) Kimdir? Gerçekte Var Mı?


Güncelleme: 10 Mayıs 2018 : 00:38
1

TRT 1 ekranlarının heyecanla izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul’da sezon finaline doğru yaklaşırken Osman’ın doğumı ve Halime Sultan’ın ölümü üzerine yeni bir oyuncu diziye dahil oldu. Halime Sultan’ın ölümünden sonra Osman’a bir süt annesi ihtiyaç olmuştur.

Kendisini Halime Sultan’ın ölümünden sonra yas tutmak için dağlara veren Ertuğrul Bey o esnada evladını kaybeden dağlarda toprağa gömmek isteyen Sugay Hatun ile karşılaşır ve oğlu Osman gazi için Allah süt annesi olarak Sugay Hatun’u karşısına çıkartır.

Ertuğrul Bey başındaki bir çok belayı def etmiş, devlet içindeki en büyük düşmanı Emir Saadettin’i de öldürmüş artık tam rahata ermişken oğlu Osman’ın doğumuna sevinecekken hatunu Halime’nin kalbi çektiği sıkıntılara ve acılara daha fazla dayanamamış ve Osman’ın doğumu ile birlikte kalbine yenik düşmüştür.

Diriliş Ertuğrul her hafta olduğu gibi bu hafta da izleyicileri ekranlara kilitlemeyi başardı. Ertuğrul geçtiğimiz son bölümde önce sevinç yaşamış oğlu Osman dünyaya gelmiş, sonra da büyük bir acı yaşayarak hatunu Halime Hatun’u kaybetmiştir.

Diziye tekrar dönen Noyan da Ertuğrul’u yok etmek için yemin etmiş ve Tekfur ile bir olarak Ertuğrul’a tuzak kurmuştur. Bunun için önce Ares’i deşifre eden Noyan Ahmed’i şehit etmiştir ve bedenini yakmıştır. Daha sonra da kardeşini Ertuğrul’un yanına sokmak için plan kurmuştur.

Noyan’ın kardeşi Almıla hatun Ertuğrul ve alplerinin güvenini kazanmak için tabakhanede kurulan pusudan Kaledar Günalp beyi kurtarmıştır. Ertuğrul şimdilik Noyan’ın tuzağından kurtulmuş olsa da Almıla hatun Günalp beyin güvenini kazanmış ve obada yer edinmiştir.

Comments are closed.