Diriliş İlbilge Hatun Kim? Gerçek Tarihte Ertuğrulun Sevdiği İlbilge Hatun Var mı?


Güncelleme: 7 Kasım 2018 : 22:54
0

Diriliş Ertuğrul yeni sezon hazırlıkları sürerken diziye dahil edilen yeni karakterler de kulislere düşmeye başladı. Diziye 2018-2019 sezonunda Bala karakteri dahil oluyor. Dizide Ertuğrul Bey’in eşlerin biri olarak karşımıza çıkacak olan İlbilge Hatun kimdir? Gerçek tarihte var mı?

Diriliş Ertuğrul severlerin en çok merak ettiği konuların başında dizide yer alan karakterlerin gerçek tarihle olan bağlantıları yer alıyor. 5. Sezona başlayacak olan fenomen diziye yeni bir karakter daha dahil oluyor. İsmi İlbilge Hatun olarak geçen bu karakter Ertuğrul Bey Bey’in aşkı olarak yeni sezonda yer alacak. Peki Ertuğrul Bey’in böyle bir sevdiği var mı? Bu karakteri kim canlandıracak?

Konumuzun tarihsel sürecine geçmeden İlbilge Hatun karakterini kim canlandıracak ondan bahsedelim. İlbilge Hatun karakterini daha önce [kirmizitext]Evlat Kokusu[/kirmizitext]nda rol alan Hande Soral canlandıracak. Güzel ve başarılı oyuncu Hande Soral daha önce Yılanların Öcü, Birleşen gönüller, Kalbim Yangın Yeri, ve Evlat Kokusu  dizilerinde rol almıştır.

 

Kardeşi [kirmizitext]Bensu Soral[/kirmizitext] ile oyunculuk sektöründe kariyer yapan güzel oyuncu kısa sürede yapımcıların aranan yüzü haline gelmiştir. Özellikle Evlat Kokusu ve Kalbim Yangın Yeri dizilerindeki performansı ile yıldızı parlamıştır. Şimdi ise Diriliş Ertuğrul dizisinde İlbilge Hatun karakterini canlandıracaktır. İlbilge Hatun gerçek tarihte var mı? Kimdir?

Diriliş İlbilge Hatun(Malhun Hatun) Kim?

Diriliş Ertuğrul dizinde yer alan İlbilge Hatun karakterleri kafaları karıştıran bir ayrıntı olarak tv dünyasına bomba gibi düştü. Karakter ile ilgili kimi eleştirmen böyle bir karakterin gerçek tarihte olmadığını ve sadece dizi için özel olarak oluşturulan bir karakter olduğunu söylemekteler. Peki bu bilginin aslı var mı? İlbilge Hatun karakteri gerçekten yok mu?

İlbilge Hatun yada sadece Bala Hatun Osman Bey’in eşlerinden birisidir. Mal Hatun ve Bala Hatun Osman Bey’in iki eşidir. Bir diğer kaynakta ise Bala Hatun ile Malhun Hatun’un aynı kişi olduğunu söylemektedir. Başka bir kaynakta ise Malhun Hatundan sonra [kirmizitext]Osman Bey[/kirmizitext], Bala Hatunla evlenmiştir.

Bala Hatun’un Şeyh Edebali’nin kızı olduğunu söylerler. Bala Hatun(Malhun Hatun)çok güzel ve alımlı bir kızdır. Bir çok Bizans prensi bile onunla evlenmek istermiş. Osman Bey durumu Şeyh Edabali’ye açınca, Şeyh Osman Bey’in ilerde büyük bir devlet kuracağını ve çok meşgul olacağını bildiğinden kızı ile ilgilenemeyeceğini hissetmiş. Ancak bunu kızına sormak istemiş.

Kızı ile konuştuğunda ise Osman Bey ile kızı Malhun(İlbilge Hatun)’un evlenmelerine müsaade etmiştir. Yani Osman Bey ile hayatını birleştirecek olan İlbilge Hatun, 600 yıllık imparatorluğun annesi olarak tarihe geçecektir.