Diriliş Ertuğrul Nasuriddin Ali Kimdir? Tarihte Nasuriddin Kimdir?


Güncelleme: 28 Şubat 2018 : 22:41
0

Diriliş Ertuğrul dizisinde aksiyon ve heyecan bitmek bilmiyor. Saadettin, Sultan’ı öldürmek için yeni planlar yapmaktadır. Şimdi ise Sultan’ı zehirleyerek öldürmek isteyen Saadettin, Nasuriddin Ali isminde bir kişiye para ve zehir verir. Peki Nasuriddin Ali kimdir? Gerçek tarihte var mı? Gerçekten Sultan’ı öldürmüş müdür?

Nasuriddin Ali sarayda ahçıdır. Sultan için yemekleri hazır eder ve sunumunu yapar. Saadettin ise Sultan’ı ortadan kaldırmanın en kolay yolu olarak onun yemeğine müdahale etmekte bulur. Bu yüzden daha önceden özel yetiştirip saraya sokmuştur. Şimdi görev vakti onundur. Nasuriddin Ali sultanın vurduğu kuşa zehri katacak. Kuşu yiyen Sultan ise son nefesini verecektir.

Sultanın yerine tahta Kılıçarslan geçecek. Eyyübi soyundan olan Kılıçarslan’ın tahta geçmesi ile islam dünyasının Selçuklu ile aralarının iyi olmasını sağlayacaktır. Sultan’ın Kılıçarslanı tahta çıkarmasının sebebi de budur. Ancak bu karardan kardeş Gıyaseddin memnun değildir. Kılıçarslan tahta geçtikten sonra Saadettin ise Gıyaseddini yönlendirecektir. Gıyaseddin gençtir, toydur, devlet işlerinden pek fazla anlamadığı için Saadettin’in oyunlarına çabuk aldanacaktır.