Diriliş Ertuğrul Dragos Kim? Hangi Dizilerde Oynadı? İlker Aksum kimdir?


Güncelleme: 15 Kasım 2018 : 10:25
0

Dizide yaşananlar büyük bir heyecanla takip ediliyor. Yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı “Diriliş Ertuğul”da Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ali Buhara Mete bulunuyor.

İLKER AKSUM KİMDİR?

23 Mayıs 1971 tarihinde Isparta’da doğan İlker Aksum son günlerde oldukça popüler.. Herkesin kim bu Dragos dediği, Diriliş Ertuğrul’un casusu İlker Aksum kimdir? Nerelidir? Hangi dizilerde oynadı? tüm bu soruların cevabı haberimizde…  Annesinin adı Nurten Aksum’dur. İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır. Babası Mehmet Bülent ksum subay pilottur. İlker Aksum, Ankara’da Etimesgut Şeker İlkokulu’nda eğitim hayatına başlamıştır.. Mehmetçik Lisesi’nden mezun olmuştur. 1989 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir.

Daha sonra 1994 yazında Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başlamış, ilk profesyonel rolü olan Hamlet oyunundaki Ophelia rolünü bu sıralarda oynamıştır. Akseri görevini Kars Sarıkamış’ta yapmıştır. Görevden sonra Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatroları kısa süreli çalışmıştır. İlk dizi rolünü arkadaşı Devin Özgür Çınar’ın teklifiyle “Sır Dosyası” dizisinde oynamıştır. Taylan Biraderler ile tanışması da bu sırada olmuştur. Kısa süre sonra kendisini başrolünü şu meşhur Şempanze’mizin oynadığı “Çarli” dizisinin Afakan Dayı’sı olarak bulmuştur.

İlker Aksum, 2006’da ilk sinema filmi olan, Durul ve Yağmur Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet’le 28. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi olmuştur. Televizyonda “Birimiz İkimiz İçin” adlı yarışma programını sunmuştur. Çok sayıda tiyatro oyunu ve televizyon dizisinde rol alan Aksum, “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” adlı filmde ilk defa bir sinema filminde başrolde yer almıştır. 1998 yılında çekilen ilk olarak “Çarli”adlı dizide bir maymunla çevirdiği dizideki Afakan rolü ile tanınmıştır. Özellikle Yabancı Damat dizisinde oynadığı Ruşen rolüyle tanınmıştır.

İlker Aksum, “Yabancı Damat” dizisinde üç yıl Antepli bir baklavacıyı oynamış, hemen ardından “Kara Yılan” dizisinde Antep’i işgal eden bir Fransız komutanını canlandırmıştır. İlker Aksum, Engin Günaydın, Binnur Kaya, Timuçin Esen, Olgun Şimşek ve Taylanlar gibi isimler ile çok eski arkadaştır. 07 Ekim 2012 tarihinde yapılan 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin sunuculuğunu İclal Aydın ve İlker Aksum birlikte yapmışlardır.

Diriliş Ertuğrul dizisinin 5. sezonunda ise bir casus olarak çıktı karşımıza İlker Aksum. Rolünü başarılı bir şekilde oynayan Dragos, Ertuğrul Bey’e ne gibi tuzaklar kuracak, hangi hain planlarını devreye sokacak ilerleyen bölümlerde göreceğiz.
Tüm dikkatleri üzerine çeken Dragos tarihte var mı? Dragos Ertuğrul Gazi’nin baş düşmanıdır. Dragos karakterini İlker Aksum canlandırmaktadır. Tarihte Dragos isimli bir komutanın olup olmadığı bilinmemektedir. Tarihte Dragos yaşamış mı? bunun cevabını bilemiyoruz ama Ertuğrul Bey’in kılıcından oda nasibini alacak.

Dragos Nasıl Bir Karakter? 

Bizans”ın saygı duyulan büyük komutanlarındandır. Yıllarca büyük başarılar elde etmiştir. Bizans tarafı, onun kendisini dine verdiğini ve bir süredir inzivaya çekildiğini bilmektedir. Ancak o, zangoç kimliğiyle casus olarak Söğüt”e yerleşmiş ve ordu içinde kendisine sadık olan askerlerle gizli bir teşkilatlanmaya gitmiştir.” Kayı obasına kendisini kilise de çalışan Zangoç olarak tanıtmıştır. Sözlük anlamı olarak kilise çanının ipini çeken kişiye denir. Genelde kilisenin temizliğinden de sorumludur. Ermenice bir sözcüktür.

Diriliş Ertuğrul haberleri ve reyting sonuçları için tıklayınız..