DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNDE ŞOK AYRILIK!


Güncelleme: 16 Şubat 2019 : 04:07
0

Yaklaşık 5 sezondur devam eden ve reytingleri alt üst eden Diriliş Ertuğrul dizisi ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Ertuğrul Gazi’nin hayatını anlatan dizide sezon sonu beklenmedik bir ayrılık yaşanması planlanıyor. İşte detaylar…

ENGİN ALTAN DÜZYATAN AYRILIYOR MU?

Çıkan iddialara göre, dizinin ana kahramanı “Ertuğrul Gazi”ye hayat veren Engin Altan Düzyatan bu sezon sonu ölerek diziden ayrılacak. Daha önce, Halime Sultan’ın ölümüyle dizide işlenen tarihin değiştiği gibi, tekrar dönemin değişmesi planlanıyor. Gelecek sezon ise dizinin adının, Diriliş ya da Kuruluş Osman olması düşünülüyor. Osman Gazi karakterini de Burak Özçivit’in canlandıracağı ve artık öykünün onun üzerinden yürüyeceği iddia arasında yerini koruyor.

DİZİ YENİ HALİYLE İZLENİR Mİ?

Dizinin bir anda döneminin, başrolünün ve de konusunun değişmesi, reytinglere etki edebileceği tahmin edilebiliyor. Ancak, tarihsel dizilerin ülkemizde çok izlendiği, göz önüne alındığında aynı ilgiyi de görebileceği ihtimali yüksek geliyor. Ayrıca, Burak Özçivit’in de sevilen bir oyuncu olmasının etkisi olacağı düşünülüyor.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN KİMDİR?

En son Diriliş Ertuğrul dizisindeki rolüyle sükse yapan Engin Altan Düzyatan, 26 Temmuz 1979 tarihinde İzmir’de dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünde tamamlamıştır. İlk olarak Kenter tiyatrosunda görev aldığı bilinmektedir.

OYNADIĞI DİZİLER

İlk dizi deneyimi 2002 senesinde Trt1’de yayınlanan Koçum Benim dizisi olmuş ve bu diziyle fark edilmeye başlamıştır. Aynı sene içerisinde Star’da ekrana gelen En Son Babalar Duyar dizisinde rol almıştır. 2003 yılında ise sırasıyla, Hürrem Sultan, Mühürlü Güller ve Alacakaranlık dizilerinde oynamıştır. 2004 yılında, başrollerini Hale Soygazi ve Ceyda Düvenci’nin paylaştığı Sil Baştan dizisinde kendini göstermiştir. 2005’te ise, Atv’de yayınlanan bir komedi dizisi olan Belalı Baldız’da yer bulmuştur. Sonrasında aynı sene içerisinde, Kadın Her Zaman Haklıdır ve Acı Hayat dizileri gelmiştir. 2006’da ise, Sıla ve Kızlar Yurdu dizilerinde rol almıştır. 2008 yılında, Özlem Yılmaz’la başrolü paylaştığı Dantel dizisi ne yazık ki uzun ömürlü olamamıştır. 2009 yılında, başrolü Melisa Sözen’le paylaştığı Bir Bulut Olsam dizisinde kendini kanıtlama fırsatı bulmuştur. Sonraki senelerde de pek çok yapımda rol almış ve tanınmıştır.