Diriliş Ertuğrul Ares Nasıl Müslüman Oldu? Gerçekten Müslüman Oldu Mu


Güncelleme: 22 Şubat 2018 : 05:28
1

Diriliş Ertuğrul 21 Şubat çarşamba yine muhteşem bir bölümle izleyici karşısına çıktı. Özellikle dizinin final sahnesi geceye damga vurdu. Diziye katıldığı günden itibaren Türklerin ve Müslümanların aleyhine faaliyetlerde bulunan Ares’in kelime-i şehadet getirerek İslamı seçmesi ekran başındakileri oldukça etkiledi. Seyirciyi ekrana kilitleyen final sahnesinin ardından akıllara Diriliş Ertuğrul Ares nasıl Müslüman oldu? Diriliş Ertuğrul Ares gerçekten Müslüman oldu mu soruları geldi. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizin devamında…


Diriliş Ertuğrul 108. Bölüm Fragmanı İzle-28 Şubatta Neler Olacak?


21 şubat çarşamba akşamı yayınlanan yeni bölümde Ertuğrul Bey ve allpleri Ares’i Sultan’ın huzuruna çıkarmak için Konya’ya gelirler. Ertuğrul beyin amacı Saadettin’in Ares’le ittifak yaptığını itiraf ettirip gerçek yüzünü ortaya çıkarmaktır. Ve sonuçta Ares ve Sultan yüzleşti. Ares’in anlattıkları doğrultusunda Sultan, Saadettin’in zindana atılması emrini verdi. Diriliş Ertuğrul dizisinde boy göstermeye başladığı günden itibaren Müslümanlara karşı söylemediği ve yapmadığı kalmayan onları bitirmek için elinden geleni ardına koymayan Ares zindanda hayatının muhasebesini yapar. Ne kadar yalnız ve kimsesiz olduğunu ona kimsenin yardım etmediğini düşündü.

Ruhsal bir bunalım içinde olan Ares, rüyasında bir hoca ile görüşür. Rüyasında gördüğü hoca ona İslamın nasıl bir din olduğunu anlatır. Manevi bir boşluk içinde olan Ares’in doğru yolu bulmasına ramak kalmıştır. Ertuğrul’un Aresi Sultanın elinden kurtarmasıyla Ares’in Ertuğrul’a olan güveni daha da arttı. Ares Ertuğrul’a nasıl bu kadar affedici olduğunu sorması üzerine Ertuğrul Bey “benim nefsimden daha üstün imanım vardır bu benim dinimin emridir, nefsimin değil dinimin emrince böyle yaptım” der. Çok etkilenen Ares, “o zaman senin dinin böyle buyurur o zaman senin dinin hak dindir ve madem sen öfkene duygularına göre değilde dinine göre hareket edersin Ertuğrul; sen karşısında değil yanında durulacak adamsın” der ve İslam dinine girmek girmek için ne yapması gerektiğini sorar.

Ertuğrul Bey duydukları karşısında çok şaşırır ve bu kararın bu kadar kolay alınmaması gerektiğini söyler. Fakat Ares Müslüman olmaya kararlıdır. Ertuğrul Bey’in yardımıyla kelime-i şehadet getirir ve Müslüman olur. Diriliş Ertuğrul’un son bölümünde yaşanan final sahnesi izleyenlerin hafızasına kazındı. Yine Efsane bir bölümü geride bırakırken izleyenlerin kafasında Diriliş Ertuğrul Ares Müslüman Mı oldu? Diriliş Ertuğrul Ares gerçekten Müslüman oldu mu? Yoksa buda onun bir oyunumu sorularını ve yorumlarını beraberinde getirdi.

Diriliş Ertuğrul sadece bir dizi değil aynı zamanda tarihin gerçeklerini izleyiciye en iyi şekilde yansıtan bir proje. Gerçek tarihte Ares gibi daha nicelerine İslam dinini seçmek nasip olmuştur. Böylesine etkileyici ve bilgilendirici konulara değinmesi yediden yetmişe herkesin beğenisini ve ilgisini çekiyor. Bu da dizinin başarısını her geçen gün daha da artırıyor. Diriliş Ertuğrul Ares gerçekten Müslüman oldu mu sorusunun yanıtına gelirsek; Bu denli tüyleri diken diken eden bir sahnenin ardından bu durumun Ares’in bir oyunu olduğunu düşünmüyoruz. Ares; içinden ve kalbinden gelerek İslam dinini seçmiştir.

Sizler Ares’in Müslüman olduğu sahne hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Diriliş Ertuğrul Ares gerçekten Müslüman oldu mu? Düşünceleriniz bizler için önemli yorumlarınızı bekliyoruz. 

Diriliş Ertuğrul Ares Nasıl Müslüman Oldu? Diriliş Ertuğrul Ares Gerçekten Müslüman Oldu Mu?

 

Comments are closed.