Çukur’a Ceza mı Geliyor? RTÜK’den Rapor Hazırlandı!


Güncelleme: 7 Şubat 2018 : 15:43
0

Çukur dizisi ceza almak ile karşı karşıya. Çukur dizisine cezamı geliyor? Küfürlü ve argo konuşmaların biraz fazla olduğu Çukur dizisine RTÜK’ten inceleme geldi. Gelen tepkiler ışığında dizinin normalde sansürlenen küfürleri ağız okuma ile de anlaşıldığını göz önünde bulunduran RTÜK diziye ceza kesme aşamasında.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Show TV’de yayınlanan dizi hakkında bir rapor hazırlandı. Raporda, dizinin internet versiyonunda sansürsüz halde bulunan küfürlerin televizyon yayınında  da dudak hareketlerinden anlaşılabileceği belirtildi. Diziye ceza verilip verilmemesi ile ilgili karar haftaya verileceği bildirildi. Tam da bu haberin öncesinde sosyal medyaya düşen bir haber zaten ortamı germiş ve hem yapım şirketlerini hem de kanalları endişeye sevk etmişti.

Gündeme düşen habere ekranlardaki tüm programların denetleme ve ceza kesme işlevinin yürüten RTÜK şimdi başka bir platformu da görev alanına dahil etti. RTÜK artık internetteki platformları da denetleyip ceza kesebilecek.  Youtube, PuhuTv, Netfilix gibi platformlarda gösterilen dizi ve filmlerde de artık sansür uygulaması başlayacak. Bu yasağa uymayanlar için RTÜK cezai işlem uygulayacak. Bakalım bu haber televizyon dünyasında nasıl bir etki yapacak.