Çiçero Hikayesi ile Göz Dolduruyor!


Güncelleme: 13 Ocak 2019 : 17:32
0

Son senelerde vizyona giren biyografi türünde filmlerin artması ile beraber Türk sinemasına yeni bir boyut kazandırılmıştır. Çiçero da bu biyografik sinem filmleri arasında yerini almaktadır. Özellikle oyuncu kadrosu ve yapım ekibinin yetkin yapısı sayesinde muhteşem bir eser ortaya çıkmıştır. Filme rol alan isimler;

  • Erdal Beşikçioğlu
  • Burcu Biricik
  • Ertan Saban

Çiçero kod adı ile bilinen İlyas Bazna’nın hikayesini konu edinen bu film 2. Dünya Savaşı zamanında geçmektedir. Sunulan senaryonun muhteşem parçalarından başlayarak Mustafa Uslu’nun yapımcı olarak gösterdiği özene kadar her noktada tam donanımlı bir yapıt oluşturulmuştur.

Hikayenin Temeli Nedir?

Çiçero hikayesinde İngiliz elçiliğinde görev yapan bir adamın Almanlar için casusluk yapması olayın temel bel kemiğidir. Çiçero kod adı ile anılan bu şahsın savaşın bazı noktalarında kader değiştiren bir etkisi olduğu belirtilmektedir. Almanların uygulamalarının onda bıraktığı etkilerden dönemin atmosferine kadar birçok noktada o dönemin koşullarını iliklerinizde hissedebileceğiniz bir yapıt olmuştur. Bu filmin yönetmen koltuğunda ise Serdar Akar oturmaktadır.