Börü Anlamı Nedir? Börü Kurdunun Hikayesi?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 11:19
0

Star Tv ekranlarında 28 Şubat Çarşamba günü ilk bölümü ile ekranlara geldi. Dizi hem kadrosu hem çekim teknikleri hem de kullanılan materyaller açısından Türk Televizyonlarında bir ilk olarak kayda geçti. Dizi Börü ismi ile duyuruldu. Peki Börü ne demek, ne anlama geliyor? Dizinin ilk bölümünde anlatılan Börü kurdunun hikayesi nedir? Hepsi ve daha fazlası sizler için yazımızda.

Börü dizisi bildiğiniz gibi özel olarak oluşturulmuş bir Tim’in hikayesini anlatan ve 60 dakikalık bölümlerle de bir ilk olma özelliği taşıyan Türk dizisidir. Dizi Polis Özel Harekat’ın en seçkin taarruz timinin 2014 yılına dayanan öyküsünü anlatmakta. Börü Tm’i aşkları, kahramanlıkları ve vatan millet sevdası ile pes etmeyenlerin öyküsü olarak ekranlara geliyor. Daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz gibi dizi Türkiye’de bir ilk olma özelliğin sahip. Börü dizisi ile ilgili hikaye, oyuncu kadrosu ve ilginç bilgileri buradaki yazılarımızdan okuyabilirsiniz. Çekim tekniklerinin yanı sıra dizide kullanılan silahların hepsi gerçek. Dizi 60 dakikalık bölümler halinde ekranlara gelecek belki de bir akımın başlangıcı olacak. Börü ismi de ayrıca merak edilen ayrıntılardan. Neden Börü denmiş, Börü’nün anlamı nedir diye merak eden kitleye bizde katıldık ve sizler için Börü’yü araştırdık. J İşte ayrıntılar.

Börü Anlamı Nedir? Börü Kurdunun Hikayesi?

Börü kelimesi aslında dizinin ilk bölümünde tanıtılıyor. Börü eski Türklerde bir kurda verilen isimdir. Ayrıca yiğit, bahadır. cesur anlamlarına gelmektedir. Börü eski Türklerde kurda verilen isimdir. Dilimizde de kullanılan bu ifade şuan için çok yaygın olmasa da bazı yörelerin deyimlerin yer almaktadır. Örneğin “kapa kapılarıda börü, böcü girmesin” ifadesi tam da bu anlamda kullanılmıştır. Börü kurt anlamında, böcü ise domuz anlamındadır. Hatta “börtü böcek” ifadesi de bu deyimin değişmiş bir ifadesi olarak bilinmektedir.

Diğer taraftan kurtlardan bir cinse de börü denildiği bazı kaynaklarda geçmektedir. Kurt cinsi olan Börü sürüden ayrı yaşamaktadır. Güçlüdür, cesurdur. Sürüden ayrı yaşar ancak sürüden kopmaz. Sürüyü uzaktan izler. Bir tehlike anında ise hemen müdahale eder. Sürüyü asla yalnız bırakmaz. Kimi kaynaklarda sürünün liderine de Börü denildiği yazmaktadır. Kurt sürüsü kalabalık halde ilerlerken sürünün en arkasına geçen lider kurt(börü) sürünün en önüne 3 tane yaşlı kurd yerleştir.

Bir saldırı anında sürünün en zayıf halkaları olan yaşlı kurtlar ölecektir. Aynı zamanda zor hava şartlarında yolu açacak olan da onlardır. 3 yaşlı kurdun ardından ise 5 savaşçı kurt sürüye önderlik yaparlar. Yaşlı kurtlara saldıran olası hayvanlara en sert darbeyi onlar vururlar. Sürünün orta kısmında ise 10 ila 11 dişi kurt vardır. Bu dişi kurtlar sürüyü koruma pozisyonunda ilerlerler. Dişi kurtları ise arkadan gelen 4-5 deneyimli kurt takip eder. Bu kurtlar sürünün arkasından sorumludur ve  sürünün en zayıf halkası olan arka kısmı korurlar.Ve geldik sürünün lider(börü) olan kurda.

En arkadan gelen lider kurt(Börü) en arkadan yürür ve sürünün tamamını görecek şekilde posizyon alır. Sürü ile arasında birazda mesafe bırakır. Bu anlamda börü için söylenen sürüden yalnız gezer ifadesi sürünün lideri için söylenmiş olabilir. Börü aynı zamanda sürünün lideridir. Her hangi bir saldırı sırasında lider kurt(börü) hemen öne atılır ve sürüyü korumak için çarpışır.

Kurt Sürüsünün Dizilişindeki İnanılmaz Sistem-İzle

http://dai.ly/x2na4qj