BİZİM HİKÂYE’NİN YEDİ BELA AYSEL’İ AYŞEN GRUDA HAYATINI KAYBETTİ!


Güncelleme: 23 Ocak 2019 : 22:15
0

Yeşilçam’dan bir yıldız daha kaydı. Domates Güzeli olarak anılan, Ayşen Gruda bugün itibariyle yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayata gözlerini yumdu.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANENİN BAŞHEKİMİ AÇIKLADI

Ayşen Gruda’nın uzun zamandır, Kağıthane Derindere Hastanesi’nde tedavi gördüğü biliniyordu. Hastanenin Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, “Yeşilçam’ın son temsilcilerinden Ayşen Gruda’yı saat 13.45 itibarıyla kaybetmiş bulunmaktayız. Kendisini yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda takip etmekteydik. Fakat iki gündür durumunun kötüleşti ve bunun üzerine tansiyonu çok düşük bir hale geldi. Tüm müdahalelere rağmen cevap alamadığımız Ayşen Gruda hanımı 13.45’te kaybetmiş bulunmaktayız. Yaklaşık bir buçuk yıldır kendisini ileri evre pankreas kanserinden dolayı takip etmekteydik. En ileri derecede tedavi etmeye çalıştık, vicdanımız rahat” şeklinde durumu ifade etti.

NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Ayşen Gruda’nın torunu, Emre Gruda anneannesinin Cuma günü defnedileceğini bildirdi. Ünlü sanatçı, Cuma günü, pek çok ünlünün yattığı Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedileceğini, öncesinde Zincirlikuyu Camii’nde tören düzenleneceğini de ekledi.

AYŞEN GRUDA KİMDİR?

Ünlü sanatçı, 30 Kasım 1945 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Yeşilköy’de Osmanlı zamanında karargah olarak kullanılan bir köşkte doğduğu bilinmektedir. Komedi dalındaki yeteneği, küçük yaşta ailesi tarafından keşfedildi. Lisedeyken babasını kaybetti ve erken yaşta çalışmak zorunda kaldı.

OYUNCULUK SERÜVENİ

Tevfik Bilge’nin turne tiyarosuyla oyunculuğa adım attı. İlk oynadığı rol, 1962 senesinde Kongre Eğleniyor adlı bir vodvilde hizmetçi karakteriydi. Ancak asıl büyük çıkışını, 1977 yılında televizyonda bir eğlence programında, “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakteriyle yaptı.

OYNADIĞI SİNEMA FİLMLERİ

Oyuncu daha çok, Adile Naşit’le oynadığı filmlerle akıllarda yer etmeyi başardı. Genellikle de, Adile Naşit’in kızı rollerine hayat verdi. Bunlardan, Neşeli Günler ve Bizim Aile klasikleşmiş yapımlar arasında yerini koruyor. Kemal Sunal ve Şener Şen’le rol aldığı filmlerle de adından söz ettirmeyi başardı. Hababam Sınıfı Tatilde, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Süt Kardeşler de, onlarla rol aldığı yapımlardan bazılarıdır.

EN SON BİZİM HİKAYE DİZİSİ

Usta oyuncu, en son Bizim Hikaye dizisinde, Yedi Bela Aysel karakterine hayat vermiştir. Kendisine Allahtan rahmet, sevenlerine de başsağlığı diliyoruz.