BİR AİLE HİKÂYESİ BERK KİMDİR?


Güncelleme: 14 Mayıs 2019 : 03:15
0

Cumartesi akşamları Fox tv’de ekrana gelen ikiz kardeşlerin yaşamını konu alan Bir Aile Hikâyesi dizisinde “Gofret güzeli Berk” genç oyuncu Birkan Sokullu hayat veriyor. Daha öncede pek çok dizide rol alan ve Bir Aile Hikâyesi ile ününü artıran Birkan Sokullu kimdir? Açıklayalım.

BİRKAN SOKULLU KİMDİR?

Birkan Sokullu, 6 Ekim 1985 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. Lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Radyo Tv Programcılığı bölümünde tamamladı. Eğitimini sürdürürken, mankenlik ve modellik yaptı. 2003 yılında Best Model Of Turkey yarışmasında üçüncülük kazandı. Oyunculuk yapmaya karar verdi. Bunun üzerine, tanınmış eğitimli oyunculardan biri olan Dolunay Soysert’ten dersler almaya başladı.

OYUNCULUK SERÜVENİ

2008 yılında yayın hayatına başlayan Küçük Kadınlar dizisiyle oyunculuğa ilk adımını attı. Bu dizide “Ayaz” karakterine hayat verdi. Aynı yıl içerisinde başrollerinde Rojda Demirer, Özge Özpirinççi ve Selin Şekerci’nin bulunduğu Melekler Korusun dizisinde “Levent” karakteriyle ekran karşısındaki yerini aldı. Ancak asıl büyük çıkışını 2010 ve 2011 yılları arasında yayınlanan Küçük Sırlar dizisi ile yaptı. Sinem Kobal, Burak Özçivit, Merve Boluğur gibi isimlerle birlikte rol aldı ve “Demir” rolüyle izleyici karşısına çıktı. 2012 yılında Atv’de yayınlanan ve başrolünde Selçuk Yöntem’in ön plana çıktığı Uçurum adlı dizide hırslı bir gazeteciyi canlandırdı. 2013 yılında kısa ömürlü olan “Fatih” dizisinde rol aldı. 2014 yılında başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın oynadığı roman uyarlaması olan Kurt Seyit ve Şura dizisinde “Petro Borinsky” karakterine hayat verdi. 2016 yılında başrolünü Burcu Biricik ile paylaştığı Hayat Şarkısı dizisiyle geniş kitlelerce tanınma fırsatı elde etti. Bu dizide “Kerim” karakterini canlandırarak, seyirciler tarafından da büyük beğeni topladı. 2017 yılında Küçük Sırların ardından yeniden Sinem Kobal ile başrolü paylaştığı “Yüz Yüze” adlı dizide “Cihangir” rolüyle ekran karşısına geçti. Fakat, dizi fazla reyting alamaması nedeniyle uzun ömürlü olamadı. 2018 yılında bir internet kanalı olan Blue tv’de yayınlanan “Yaşamayanlar” adlı fantastik dizide “Numel” karakterini canlandırdı. En son rol aldığı dizi ise halen Fox ekranında yayınlanmaya devam eden Bir Aile Hikâyesi’dir.