Ahmet Hakan Kanal D’den Neden Ayrıldı? Yeni Kanalı Hangisi?


Güncelleme: 2 Mayıs 2018 : 01:27
0

Habercilik sektörünün duayen ismi Ahmet Hakan Kanal’den neden ayrıldı? Uzun süredir Kanal D ekranlarında ana haber bültenini sunan Ahmet Hakan’ın yeni kanalı hangisi? Ahmet Hakan’ın Kanal D ile yollarını neden ayırdı sorusu uzun süre konuşulacak, araştırılacak ve tartışılacak. İşte detaylar…

Doğan Grubunun, Demirören Grubuna devredilmesiyle birlikte, Kanal D için kritik bir dönüşüm süreci başladı. 16 Ocak 2017’den beri Kanal D Ana Haber bültenini sunmanın yanı sıra Hürriyet yazarlığı ve Kanal D haber dairesi başkanlığı görevini yürütüyordu. Fakat Doğan Grubunun satışının üzerine İlk olarak Ahmet Hakan’ın görevden alınması tebliğ edildi. Peki Ahmet Hakan Kanal D’den neden ayrıldı? Neden ayrılması istendi? 

Kanal D’nin Ahmet Hakan’la yollarını ayırma kararı almasının ardından 1 mayıs salı akşamı son görevini yerine getiren ve Kanal D Ana Haber Bültenini son kez sunan Ahmet Hakan’ın ayrılık haberi takipçilerini üzdü. Ahmet Hakan’ın ayrılık kararının arkasında Ahmet Hakan’ın yürüttüğü Kanal D haber dairesi başkanlığını Show TV Ana Haber’in yayın yönetmenliğini yürüten Ramazan Kurnaz ve ekibi hazırlayacak. Ramazan Kurnaz, Kanal D’ye beş ekip arkadaşıyla birlikte gelecek her şeyi üstlenecek.

Ahmet Hakan’ın yeni kanalının ve görevi henüz belirlenmedi fakat Halk Tv ile anlaşma aşamasında olacağı konuşuluyor. Doğan Medya grubunun bütün izleri silinecek. Demirörenler Grubu kökten bir değişiklikle yeni bir ekiple yoluna devam edecek.  Ayrıca Ahmet Hakan uzun zamandır Kanal D’nin reytinglerini istenilen başarıya taşıyamıyordu. Bu karar Kanalın akıbeti için olumlu bir sonuç getirir mi bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Ahmet Hakan Kanal D’den neden ayrıldı, hangi kanalla anlaşacak sorularını sizler için yanıtladık. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz. 

Ahmet Hakan Kim? 

11 Ağustos 1967 tarihinde Yozgat’ta dünyaya gelmiştir. Babası Hamdi Coşkun Silivri Eski Müftülerindendir. İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Bursa Üniversitesi İlahiyat Mezunudur. İlk olarak TGRT’de çalıştı. Kanal 7 kurulurken burada muhabir olarak çalıştı. Daima kendini geliştirdi. Kanal 7’de İskele Sancak programını sunmuştur. Ünlülerle girdiği polemiklerle gündemi çoğu zaman meşgul etmiştir. Kitapları bulunmaktadır. Neden Milliyetçilik, Çeteler, Mafya ve Siyaset, Sivil, Dayanılmaz Bir Yürek.