MİNE TUGAY ARTVİNLİ DİZİSİ İLE GERİ DÖNÜYOR!


Güncelleme: 7 Şubat 2019 : 17:11
0

Kanal d’nin yakında başlaması planlanan yeni dizisi Arvinli’nin kadrosuna yeni bir isim daha eklendi. Daha önce, Medcezir ve Paramparça dizilerinde izlediğimiz Mine Tugay, dizide önemli rollerden birine hayat verecek. İşte detaylar…

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Başrolünde Fikret Kuşkan’ın yer alacağı, yapımcılığını da Avşar Film’in üstlendiği dizide Mine Tugay, Fikret Kuşkan’ın canlandıracağı Agah karakterinin eşi Şeniz rolünü oynayacak. Alışılmışın dışında kötü bir rolle izleyicilerin karşısına çıkacak. En büyük amacı da, kocasının tekerlekli sandalyeye mahkum olan kardeşi Nedim’den kurtulmak olacak. Bu sebeple de, acımasız planlar yaparken dikkat çekecek. Ayrıca, oğlu Cenk’e de çok düşkün bir anne olarak ekrana gelecek. Şimdi Mine Tugay kimdir? Daha önce nerelerde rol aldı? Açıklayalım.

MİNE TUGAY KİMDİR?

28 Temmuz 1978 tarihinde Konya’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Levent’te tamamladı. Oyunculuğa başlaması ise, 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu’nda canlandırdığı Büyük Kulaklı Küçük Ayı oyunu ile oldu. Aynı sene içerisinde, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi almaya başladı. 1998 yılına gelindiğinde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk bölümünü kazandı. Mezun olduktan sonra, Semaver Kumpanya’nın tiyatro oyunlarında rol aldı. Bahçeşehir Üniversitesi, İleri Oyunculuk bölümünde de yüksek lisansını tamamladı.

OYNADIĞI DİZİLER

Televizyon dizilerine ilk defa 2003 yılında başrolünü Nejat İşler ve Şevval Sam’ın paylaştığı Gülbeyaz dizisiyle adım attı. Bir sonraki senede, Adı Aşk olsun ve Gönül Yarası adlı sinema filmlerinde oynadı. 2004-2006 döneminde Atv’de yayınlanan Aliye dizisinde de bir dönem rol aldı. Başrole adımı ise, 2006 yılında Show tv’de yayınlanan Gülpare dizisiyle attı. Bu dizide, Emre Altuğ ile başrolü paylaştı. 2007 senesinde yaz döneminde, Star’da yayınlanan Benden Baba Olmaz adlı komedi dizisinde de başrolü oynamıştır. Ardından, Aynadaki Düşman ve son sezon dâhil olduğu Öyle Bir geçer Zamanki dizileri gelmiştir. 2013-2014 yılında Star’da yayınlanan ve büyük izlenme rekorları kıran Medcezir dizisinde “Ender” karakterini canlandırmıştır. Bu diziden ayrıldıktan sonra, Atv’de yayınlanan Kalp Hırsızı isimli dizide başrol oynamış, ancak dizi uzun ömürlü olamamıştır. En son, Paramparça dizisiyle izleyicilerin karşısına çıkmıştır.