3 Ekim Çarşamba Reyting Sonuçları-Karadeniz Anlattı Çocuklar Dinledi!


Güncelleme: 4 Ekim 2018 : 14:41
0

Şuan için haftanın en rahat reyting rekabetinin geçtiği Çarşamba günü Sen anlat Karadeniz ve Çocuklar Duymasın’ın reyting kapışmasına sahne oluyor. 3 ekim 2018 Çarşamba reyting sonuçları açıklandı mı, Sen Anlat Karadeniz yine şaşırtmadı!

Diriliş Ertuğrul yokluğunda Sen Anlat Karadeniz zirvedeki tahtını pekiştirdi. Reytinglerde rakiplerine açık ara fark atan Sen Anlat Karadeniz geçtiğimiz hafta AB’de 6,41, ABC1’de 9,54 ve Totalde ise 12.82 ile birinci oldu. Çocuklar Duymasın ise sırası ile 3. 4. Ve 7. Oldu.

Diriliş severler ise dizilerinin ne zaman başlayacağını merak ediyorlar ve bu reyting rekabetinde dizilerinin de yer almasını istiyorlar. [kirmizitext]Diriliş Ertuğrul neden başlamadı, ne zaman başlayacak[/kirmizitext] gibi sorularınızın cevabını [kirmizitext]burada[/kirmizitext] bulabilirsiniz.

Peki Diriliş’in geçtiğimiz sezon final bölümü nasıl bir performans göstermişti. AB’de 11,46 ile 1. ABC1’de 11,59 ile 1. Ve Totalde ise 9,69 ile 2. Sırada yer almıştı. Diriliş, Sen Anlat Karadeniz’in şüphesiz en zorlu rakibi. Diriliş başladığında S.A.K ise yine eski oranlarına dönecektir. Peki kısaca bir bilgi verelim. Reytingler nasıl hesaplanıyor?

Reyting(İzlenme Oranı) Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Reytig nedir; Reyting bir programın ya da bir televizyon kanalının kaç insan tarafından izlendiğini oransal olarak gösteren bir terimdir. Reyting peoplemeter denilen bir cihazla ölçülür. Bu cihaz reyting ölçümü için sosyo, kültüren ve ekonomik belli kriterlere göre seçilen deneklerin televizyonlarına takılır.

Deneklerin evlerinde izledikleri Tv ve programların saati, açık kalma süreleri vs tüm veriler merkezde toplanır ve hangi kanal ve programın ne kadar izlendiği de bu şekilde tespit edilir. Peki bunun karşılığında denekler para kazanır mı? Ne kadar para kazanır?

Bu işlem karşılığında denekleri zengin edecek bir para verilmez. Sadece küçük çaplı (tost makinesi, ütü, vs) gibi hediyeler verilmektedir.

3 Ekim 2018 Çarşamba Reyting Sonuçları