17 Aralık MasterChef Türkiye’de Kim Elendi? MasterChef’te Final Heyecanı


Güncelleme: 18 Aralık 2018 : 00:27
0

MasterChef Türkiye‘de final heyecanı başladı. Tv8 ekranlarında Pazartesi ve Salı günü yayınlanacak iki bölüm ile MasterChef Türkiye’nin kazanını belirlenecek.

Dört yarışmacının şampiyon olabilmek için yarıştığı MasterChef‘te ipi kim göğüsleyecek?

MasterChef Türkiye’de 17 Aralık Pazartesi günü ilk final bölümü ekranlara gelecek. MasterChef yarışmacıları Kerem, Uğur, Burcu ve Meltem yarışmada son bölüme isimlerini yazdırabilecek mi?

MasterChef 17 Aralık kim elendi? MasterChef 17 Aralık kim eleme adayı oldu? MasterChef Türkiye son bölümde kim elendi? MasterChef Türkiye yeni bölümde neler oldu? MasterChef kim finalist oldu?

SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

MasterChef Türkiye’nin 17 Aralık Pazartesi günü yayınlanan bölümünde dört finalist Kerem, Burcu, Uğur ve Meltem finale isimlerini yazdırabilmek için mücadele etti.

ÜÇ YEMEK YAPTILAR

İlk yapılan yemek sonunda en çok puanı alan isim olan Burcu bir üst tura çıkmaya hak kazandı. İkinci yemek sonrası ise Uğur, Burcu’nun yanındaki yerini alarak finale bir adım daha yaklaştı.

ELEME ETABINA KİMLER KALDI?

Son ikiye kalan isimler Meltem ve Kerem oldu. Meltem ve Kerem oynadıkları eleme oyununda ekmek içinde çorba yaparak jüri üyelerine beğendirmeye çalıştı.

MASTERCHEF’E KİM VEDA ETTİ?

Son eleme oyunu sonrası MasterChef Türkiye’ye veda eden isim Meltem oldu.

YARIN BİR KİŞİ DAHA ELENECEK

Masterchef Türkiye’nin 18 Aralık Salı günü yayınlanacak bölümünde yarışmaya bir isim daha veda edecek. Kalan iki kişi ise Pazar günü canlı yayında şampiyon olabilmek için yarışacak.

MASTERCHEF FİNALİ NE ZAMAN?

MasterChef Türkiye yarışmasının final bölümü canlı yayınla 24 Aralık Pazar günü tv8 ekranlarında olacak.

Bakalım MasterChef Türkiye’nin şampiyonu hangi isim olacak ve büyük ödülü kazanacak?

HAZER AMANİ KİMDİR?

Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı.

Okulunu birincilikle bitirdikten sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ardından Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği okudu.

Hazer Amani, 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Mehmet Yalçınkaya, 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı.

2005 yılında Amerika’ nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı.

Mehmet Yalçınkaya, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldı. Ardından Avusturalya’ya taşındı.

Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı.

Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı.