Vatanım Sensin Sofu Efe Kimdir? Tarihte Sofu Efe Var Mıdır?


Güncelleme: 24 Kasım 2017 : 04:49
0

Vatanım Sensin yayın hayatına hız kesmeden devam ederken dizinin oyuncu kadrosuna yeni bir isim dahil oldu. 2. sezona tarihten yepyeni karakterlerle giriş yapan Vatanım Sensin’de Sofu Efe karakteriyle karşımıza çıkan oyuncu kimdir? Vatanım Sensin Sofu Efe kimdir? Sofu Efe gerçek tarihte var mı? Nasıl öldürüldü? Mezarı nerede? Sorularının yanıtını sizler için araştırdık. 

Dizinin 2. sezonuna hiç kuşkusuz Efeler damga vurdu. Yanık Efe, Dağıstanlı ve son olarak Sofu Efe diziseverlerin en çok merak ettiği karakterden oldu. Milli mücadeleye yön veren Efeler’den biri olan Sofu Efeyi Mehmet Polat canlandırıyor. İzleyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de dizideki karakterlerin gerçek tarihte olup olmadıkları.

Vatanım Sensin Dağıstanlı Ölecek mi?

Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunu destansı ve etkileyici bir senaryoyla izleyiciye aktaran Vatanım Sensin’de her bir karakter ayrı ayrı önem taşıyor. Dizide Sofu Efe olarak karşımıza çıkan karakter gerçekte yok. Vatanım Sensin için özel olarak tasarlanan bir karakter. Fakat yaptığımız araştırmalar gerçek tarihte milli mücadeleye yön veren Yörük Efe isimli bir kahraman olduğu yönünde.

Vatanım Sensin Dizisi Sofu Efe Kimdir? Mehmet Polat

Mehmet Polat, Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Cerrahpaşalı Metin karakteriyle tanınmış ve adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştır. 1970 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen başarılı oyuncu konservatuar mezunudur.

Kariyer hayatı boyunca Tatlı Hayat, Yarım Elma, Hititler, Abdülhamit Düşerken, Şıh Senem, Melek, Hayat Bilgisi, Uy Başıma Gelenler, Gizli Dünyalar, Cennet Mahallesi, Kapıları Açmak, Eylül, Beşinci Boyut, Acı Hayat, Rüzgar, Sakarya Fırat, Anneler ve Kızları ve Benim İçin Üzülme dizilerinde rol almıştır.