Vatanım Sensin Hilal Tarihte Hangi Karakteri Canlandırıyor?


Güncelleme: 30 Kasım 2017 : 23:03
0

Vatanım Sensin dizisinde belkide en önemli ve asil karakterlerden birisi de Hilal’dir.  Hilal’in dizide vatanı için çırpınması izleyenleri duygulandırdığı gibi aynı zamanda da Hilal’in tarihte hangi karakteri canlandırdığını akıllara getirdi. Diziyi izleyenler Hilal’in gerçek tarihte kimi canlandırdığını merak ettiği gibi böyle bir şahsiyetin Milli Mücadele yıllarında olup olmadığını da araştırma işine girdiler. Vatanım Sensin Hilal Tarihte Hangi Karakteri Canlandırıyor? İşte detaylar…

Bir millet dünya tarihinden silinmeye çalışılırken, Hilal canla başla direnmeye devam eder. Savaşın en karanlık ve en zorlu dönemeçlerinde vatanı kadar aşkını ve kalemini de korumak zorunda kalacaktır. Hilal bir yandan vatan için atan kalbi diğer yandan aşkı Leon için atmaktadır. Ne Vatanından ne de aşkından vazgeçmemektedir. Kalemini namusu bilip bu uğurda canını ortaya koyacak kadar sevdalıdır Vatanına. Bazı kaynaklarda Hilal’in gerçek tarihte Halit İkbal’i temsil ettiği söylense de aslında daha çok Halide Edip’e daha çok benzemektedir. Halide Edip ülkede yerel gazetelerde Yunan İşgaline karşı kalemini cesurca kullanmış ülkenin bağımsızlığını hem içte hem de dışta sonuna kadar savunmuştur.

Halide Edip Adıvar 1884 yılında İstanbul’da doğmuştur. Yazar, siyasetçi, öğretmen ve akademisyen olarak yaşamını sürdürmüş ve Halide Onbaşı olarak nam salmıştır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Halide Edip aynı  zamanda müthiş bir hatiptir. Mücadele yıllarında açık hava mitinglerinde halkın aşk ve şevkini arttıracak ve milli mücadeleye desteği zirvede tutacak konuşmalar yapmıştır. Vatanım Sensin’de Hilal karakter Halide Edip Adıvar’dan esinlenilmiştir.