Trt’nin Yeni Programı Ev Bilimi Ne Zaman Başlıyor? Sunucuları Kim?


Güncelleme: 21 Aralık 2018 : 13:51
0

Trt’den yeni program sürprizi. Gündüz kuşağında izleyici ile buluşacak olan programın adı Ev Bilimi.

HANGİ GÜNLER YAYINLANACAK?

Haftaiçi hergün Trt ekranlarına gelmeye hazırlanan Ev Bilimi programının sunucuları kim?

SUNUCULAR KİM?

Çekimlerine yeni başlanan Ev Bilimi programının sunuculuklarını eski Dünya Güzeli Azra Akın ile ünlü sunucu Jesss Molho üstleniyor. Bilindiği gibi Azra Akın geçtiğimiz günlerde anne olmuştu.

PROGRAMIN KONUSU NE?

Akli Film’in yapımcılığını üstlendiği program ilginç bir formata sahip. Haftaiçi hergün yayınlanacak Ev Bilimi programında ev yaşamıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar ve pratik bilgiler sunucuların yapacağı keyifli deneylerle anlatılacak.

AZRA AKIN KİMDİR?

Azra Akın, 8 Aralık 1981 tarihinde Hollanda Almelo’da dünyaya geldi.

DÜNYA GÜZELİ SEÇİLDİ

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star Tv’nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. 2002 Türkiye Güzeli seçilen Azra Akın, ardından da 2002 Miss Universe’de Kainat Güzeli seçilmiştir. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932’de Keriman Halis’in ardından Türkiye’ye Istanbul’a ikinci defa getiren kişi olmuştur.

Mankenlik ve modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

HANGİ YAPIMLARDA ROL ALDI?

2004’te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır.

2009’da Sadri Alışık Tiyatrosu’nda 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır. Acun Medya tarafından Show Tv’de düzenlenen Yok Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur.

2011 yılında Star TV’de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012’de M.U.C.K dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı.

Son olarak 2014 yılında konuk olarak Arkadaşım Hoşgeldin’e katılmıştır. Eylül 2014’te vizyona giren Çilek isimli filmde başrol olarak oynamıştır.

2015’te başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun paylaştığı Poyraz Karayel dizisine Çiğdem karakteriyle katıldı.

JESS MOLHO KİMDİR?

Jess Molho, 4 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur.

Işık Lisesi’ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Ardından Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon bölümünde de Yüksek Lisansını yaptı.

KİMİNLE EVLİ, ÇOCUĞU VAR MI?

Jess Molho, 2002 yılında Zeynep Molho ile evlendi. Tibet (d.2007) adında bir oğlu ve Maya (d.2012) adında bir kızı vardır.

1994 Yılından itibaren de TV sunuculuğu yapmaktadır. Bir çok program, yarışma vb etkinliklerde sunuculuk yaptı.

VJ’LİK YAPARAK TANINDI

Üniversitede okurken Number One TV’de VJ’lik yapıp, gençlik programları hazırladı. 989 bölüm “Yemek Bahane” isimli sabah programını başaından “Kabul Günü” isimli sabah programına başladı. Tümay Özokur ajansına bağlı olarak çalışmaktadır.

Star TV ekranlarında yayınlanan jüriliğini Mustafa Ceceli, Murat Boz ve Hadise’nin yaptığı “O Ses Çocuklar” yarışmasının sunuculuğunu yaptı. 2007 yılında “Oryantal Star” yarışma programını Ebru Akel ile birlikte sundu.

ÜNLÜLER SİRKİ’NDE İKİNCİ OLDU

2007 yılı içinde düzenlenen ve Star TV’de yayınlanan, “Ünlüler sirki”nde yarıştı. Furkan Kızılay’ın birinci olduğu yarışmada Jess Molho ikinci olmuştur.

HANGİ YAPIMLARDA ROL ALDI?

2004 – 2011 yılları arasında “Sihirli Annem” adlı dizide İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Defne Joy Foster, Suat Sungur, Zuhal Topal ile birlikte oynadı.

2008 yılında “Prenses Perfinya” adlı dizide oynadı. 2009 yılında Kanaltürk ekranlarında “Jess’le Hepsi 1 İnci” adlı programı sundu. 26 Mart 2012’de TRT Çocuk’ta yayına başlayan gerçek ve animasyon karakterlerin bir arada olduğu “Köstebekgiller” adlı dizide rol aldı.