Sıla İspanya’nın En Çok İzlenen Dizisi oldu!


Güncelleme: 1 Aralık 2018 : 15:39
0

Yayınlandığı dönemde büyük bir başarı elde eden Sıla dizisinin ünü ülke sınırlarını aşmaya devam ediyor.

Baş rollerinde Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt‘un yer aldığı Sıla dizisi atv ekranlarında yayınlandığı dönemde reyting rekorları kırmıştı.

Ünü Türkiye sınırlarını aşan ve bir çok dünya ülkesinde yayınlanmaya başlayan Sıla dizisinin son durağı İspanya oldu.

100’DEN FAZLA ÜLKEDE YAYINLANIYOR

Sıla dizisi Latin Amerika’dan Ortadoğu’ya 100’den fazla ülkede yayınlanmakta.

EN ÇOK İZLENEN PROGRAM

İspanya’da Atresmedia’nın tematik kanalı Nova’da yayın hayatına başlayan Sıla dizisi 28 Kasım Çarşamba günü ilk bölümüyle ekranlara geldi.

İlk yayın gününden büyük başarı elde eden Sıla dizisi tematik kanallarda en çok izlenen program olarak büyük bir başarıya imza attı.

SILA DİZİSİNİN KONUSU NE?

Sıla dizisi, Mardin’in büyülü atmosferinde, törenin önce zorla bir araya getirdiği ardından sonsuz bir ayrılığa mahkum ettiği iki genç insanın, Sıla ve Boran’ın masalsı aşkını anlatıyor.

Kalbinde hep hasret büyütmek zorunda kalan bir kızla, töreleri ve kalbi arasında kalan Boran’ın tutkulu aşk hikayesi!

Yazgısı, onu üç yaşındayken özünden, ailesinden koparıp, İstanbul’a sürükler. Kökleri Doğuda, Batı dünyasına ait Sıla, bir yalanla büyür. Sıla başka bir dünyaya kök salmaya çalışırken o farkında değildir ki, o topraklar kızların kaderini başkaları yazar.

Sıla’nın hiç duymadığı Berdel kelimesi, hayatının tüm seyrini değiştirir. Hiç tanımadığı ağabeysinin canını kurtarmak için, hiç görmediği aşiret reisi Boran’la zorla evlendirilir. Artık Sıla kocaman bir evde, yıkılmaz kuralları olan bir töreye hapistir. Sıla her gün kaçış planları yapar ama farkında değildir ki, asıl kaçmaya çalıştığı şey, içinde yavaş yavaş büyüyen Boran’a duyduğu umarsız aşktır.

MARDİN’İ DÜNYAYA TANITTI

2006 yılında yayınlanmaya başlayan Sıla dizisinin çekimleri Mardin’de gerçekleştirilmişti. Sıla dizisinin Mardin’in tarihi güzelliklerinin tanıtılmasında büyük rolü olmuştu.

SILA DİZİSİNİN OYUNCULARI

Sıla dizisinin oyuncu kadrosunda ise Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Boncuk Yılmaz, Tayanç Ayaydın, Cemal Toktaş, Sermiyan Midyat, Menderes Samancılar gibi önemli isimler yer almakta.

SILA DİZİSİNİN YÖNETMENİ VE SENARİSTİ KİM?

Gül Oğuz’un yönetmenliğini yaptığı Sıla dizisinin senaryosunu yine Gül Oğuz ile birlikte Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon birlikte kaleme aldı.

Sıla dizisinin yapımcılığını ise Mustafa Oğuz üstlendi.