Şener Şen Dizilerde Neden Oynamadığını Açıkladı


Güncelleme: 29 Kasım 2018 : 13:38
0

Usta aktör Şener Şen‘i dizi setlerinde neden göremiyoruz? En son Türk televizyon tarihine adını altın harflerle yazdıran İkinci Bahar dizisinde rol alan Şener Şen dizilerde oynamama sebebini açıkladı.

Türk sinema ve televizyon dünyasının mihenk taşlarından olan usta oyuncu Şener Şen günümüz dizilerini beğenmiyor mu? Neden hiç bir dizi projesinde yer almıyor? İşte cevabı…

Şener Şen, Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu’nun sorduğu soru üzerine işin aslını anlattı.

İşte Şener Şen’in neden dizilerde yer almadığının yanıtı: “Film senaryolarını okuyorum, ama dizilerden gelen teklifleri senaryoları bile okumadan reddediyorum. Üç saatlik dizi mi olur? Ne zaman ki süreler ‘İkinci Bahar’ı yaptığımız dönemdeki gibi olur, insanlar insani şartlarda çalışır, o zaman neden olmasın?”

Bakalım yapımcılar Şener Şen’in bu çağrısına kulak verip onun istediği şartlarda bir dizi projesi yapacak mı? Yoksa Şener Şen’i bir daha televizyon ekranlarında göremeyecek miyiz?

ŞENER ŞEN KİMDİR?

Şener Şen 26 Aralık 1941 yılında Adana’da doğdu. Ünlü sinema sanatçısı Ali Şen’in oğludur.

Oyunculuk kariyerine İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda başladı. Sinemayla tanışması maddi imkansızlıklar yüzünden olmuştur. Şener Şen ilk olarak ufak çaplı rollerde yer aldı.

Ertem Eğilmez’in filmi olan Hababam Sınıfı’nda oynadığı Badi Ekrem rolü hayatında bir dönüm noktası olmuştur. Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı gibi filmlerle büyük bir şöhrete kavuşan. Şen, Başar Sabuncu’nun yönettiği Namuslu filmiyle ilk kez başrol oyuncusu olarak oynamıştır.

Şener Şen, yaşamı boyunca iki kez evlilik yaptı. İlk evliliğinden Bengü isminde bir kız çocuğu olmuştur. Daha sonra film setinde tanıştığı Şermin Hümeriç ile ikinci evliliğini gerçekleştirmiştir. Ancak çift anlaşamayarak 1997 yılında boşanmıştır.

UNUTULMAYAN FİLMLERİ

Hababam Sınıfı, Bizim Aile, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı, Kibar Feyzo, Gülen Gözler, Neşeli Günler, Banker Bilo, Çiçek Abbas, Şekerpare, Şalvar Davası, Namuslu, Milyarder, Kabadayı, Av Mevsimi.