#metoo Kapsamında 2018 Yılında Dizilerden İhraç Edilen Aktörler


Güncelleme: 18 Aralık 2018 : 13:32
0

metoo büyük ses getiren bir akım olmuş ve kadınlar yaşadıkları taciz – tecavüz olaylarını paylaşmıştır. Televizyon ve sinema yapımlarının arkasında da birçok yaşanan taciz olayı olduğu bilinmekteydi. metoo ile bu olaylar tek tek açığa çıkmaya başlamıştı. metoo olaylarından adı geçenler ise doğru bir işlem ile işlerinden atıldı. metoo hareketi Kore dizi ve film sektöründe de birçok metoo açıklaması yapıldı. Bunlardan en çok üç tanesi göz önüne çıktı. Bu üç tanesini sizler için anlattık.

Cho Jae Hyun – Jo Jae Hyun

2018 yılının başlangıcı metoo hareketinin sonuçları görülmeye başlanılmıştı. Jo Jae Hyun yaptığı açıklama ile de ekip arkadaşlarını sözlü ve fiziksel olarak taciz ettiğini açıklamıştı. Rol aldığı Cross dizisinden de çıkarılmıştı. Dizideki karakteri olan Go Jung Hoon bir araba kazası sonucu öldürülmüş ve böylece Jae Hyun’un dizi ile bağlantısı kesilmişti. Ayrıca Kyunsung Üniversitesi’ndeki öğretim görevlisi ünvanı alınmıştı. 2018’in başında çıkan Kim Ki Duk ve Jo Jae Hyun iddiaları en ses getirenler olmuştu.

Jo Min Ki

metoo Kore kapsamında 2018 yılının başında Jo Min Ki adına ilk itiraf bir öğrencisinden geldi. Chungjoo Üniversitesi’nde profesörlük yaptığı zamanlara bir kız öğrencisini taciz etmişti. Bu açıklamaları ilk başta yalanladı. Fakat daha sonra taciz ettiği birçok kadın da açıklama yaptı ve bunlardan biri aktris Song Ha Neul’dı. Oynadığı dizi olan Children of a Lesser God’da yerine başkası getirildi. Bunun üzerine Jo Min Ki tüm suçları kabul etti ve her şeyi itiraf etti. 12 Mart günü polis tarafından sorgulaması yapılacaktı fakat 9 Mart 2018 günü cansız bedeni bulundu. İntihar etmişti.

Oh Dal Soo

me too Kore ile birçok taciz suçu işlediği anlaşılan ve sektörden silinen bir diğer kişi Oh Dal Soo olmuştu. Üniversite ve yapım ekiplerinde birçok kadına tacizde bulunmuştu. Bunlardan biri aktris Uhm Ji Yong’du. Bütün bunlara rağmen Oh Dal Soo’nun pişkinliği ve tacizi normal bir şemiş gibi hissettirmesi gözden kaçmamıştı. Kendisinin oynadığı filmler hakkında karar varılması uzun sürmüştü çünkü çekimleri tamamlanmıştı. Hala çekimi devam eden yapımlardan çıkarıldı ve sahneleri başka oyuncularla tekrar çekildi. Oynayacağı My Ahjussi dizisinden de çıkarıldı.

Böylece #metoo ile beraber birçok tacizci ekranlardan silinmiş oldu. Fakat, daha açıklanmayan veya hala ekranlarda boy gösteren kişilerin bulunduğu da bir gerçektir.