Mehmet Bir Cihan Fatihi Miğfer ve Zırhın Hikayesi Ne?


Güncelleme: 16 Şubat 2018 : 10:12
1

Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Oldukça yüksek bütçeli hazırlanan dizide Fatih’in giydiği miğfer ve zırh izleyenlerin dikkatini çekti. Görkemli olarak göze çarpan zırhın ve miğferin ne analama geldiği izleyenler tarafından merak ediliyor. Sizler için Sultan Fatih’in giydiği zırhı ve miğferi araştırdık. İşte ilginç detaylar.

Öncelikle dizideki miğfer ve zırhın yapımında emeği geçen Tunç Bilge’yi andan olmaz. Tunç bilge Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde kullanılan metal parçaların yapımındaki önemli isimlerden. Sadece Fatih dizisi değil aynı zamanda Muhteşem Yüzyıl ve Diriliş Ertuğrul’da da çalışmış ve bir çok malzeme onun elinden geçmiş.

Örneğin Diriliş dizisinde Alaeddin Keykubad’ın miğferinin ve gövde zırhını Tunç Bilge yapmış. Kendisi Kadir Has Üniversitesi mezunu. Sinema Tv mezunu olan Bilge, kariyerine plastik zırhlarla başlamış. 9 yıl bu alanda uzmanlaşma sürecinden geçmiş. Bunun 5 yılı atölye çalışmaları olarak çıraklık, kalfalık ve ustalık şeklinde gerçekleşmiş. Şimdi ise Macar, Avar ve Memluk işi her türlü zırhı kolay bir şekilde yorumlayabilecek kıvama gelmiş. Şimdi ise Bir Cihan Fatihi dizisinde çalışmalarını sürdürüyor. Gelelim dizide Fatih’in giydiği zırha…

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ TÜM OYUNCULAR VE KARAKTERLER için TIKLA

Tunç Bilge Fatih’in gövde zırhını şu şekilde anlatıyor;”Gövde zırhı, kolçaklar, (dört parmağı bir örülmüş yün eldiven) bacak zırhı kemeri, bacaklara plaka ve eldiven zırhı bütün ayrıntıları yaptım. Zırhın tam oturması için Kenan Bey’le (Kenan İmirzalıoğlu) epey bir prova yaptık. İçinde rahat hareket etmesi için, en uygun hale getirdik”  Zırhın gövdeye tam oturması için tam 2 hafta boyunca prova yaptıklarını da sözlerine ekliyor. Zırh Kenan İmirzalıoğlu için yapıldığından normalden uzun ve ağır olmuş. Yaklaşık 15-17 kg civarındaymış. Zırhın mimarı Tunç Bilge, hayalini de kattığı zırhın motifler ve form konusunda aslına sadık kalındığını söylüyor.

[kirmizitext]Mehmet Bir Cihan Fatihi Ne Zaman Bitecek? Kaç Bölüm Yayınlanacak?[/kirmizitext]

Zırhın imlata aşamasında bronz, demir, tunç, bakır, gümüş ve bazı yerlerde altın yaldız kullanılmış, Çeşitli kaplamalarında kullanıldığı zırhta yarı değerli taşlar kullanılarak süslemeler yapılmış. Fatih’in giydiği Miğfere Allah’ın doksandokuz ismi işlenmiş. 

Comments are closed.