Kalbimin Sultanı Bezmi-i Alem Kim? Beste Kökdemir Hayatı


Güncelleme: 2 Mart 2018 : 02:45
0

Star Tv’nin uzun süredir beklediğimiz dizi projesi Kalbimin Sultanı zengin oyuncu kadrosunu izleyiciyle tanıştırdı. Dizide güzeller güzeli Bezmi-i Alem karakterine hayat veren Beste Kökdemir kim? Rus Türk ortak yapımı dizi projesi Rusya yayın hayatına başladı. Ülkemizde de ekrana gelmek için gün sayan Kalbimin Sultanı Bezmi-i Alem kim? Her karakterin birbirinden özel ve önemli olduğu dizide Bezmi-i Alem rolüyle izleyici karşısına çıkan Beste Kökdemir hakkında tüm merak edilenler…


Kalbimin Sultanı Gülizar Kim? Gerçek Adı Daha Önce Rol aldığı Diziler


Rusya ve diğer 11 ülkede aynı anda yayına başlayacak dizi projesi için 44 ülke daha yayın haklarını almak için pazarlık aşamasında. Peki bu denli ilgi toplayan dizinin konusu ne? Kalbimin Sultanı Bezmi-i Alem kim sorusuna gelmeden önce dizinin genel konusuna değinelim. Romantik bir Osmanlı padişahının tebdili kıyafetle halkın arasında dolaştığı bir gün Anna isimli bir Rus kızına olan aşkını konu alıyor. Dizide bahsedilen padişahın 2. Mahmut olduğu söyleniyor. Anna saf, duygusal ve romantik bir Rus kızı, 2. Mahmut ise alışılmışın dışında çizdiği imajıyla dikkat çeken bir padişah. Dizi ekranlarda izlediğimiz dönem dizilerinden farklı olarak sadece saray içi konularını ele alıyor.

Bütün karakterlerin dönemin ruhunu yansıttığı dizide Emel Çölgeçen Esma Sultan’ı, Tansel Öngel Namık Paşa’yı, Ötüken Hürmüzlü Fettah rolünü, Tuncel Salman Halit Efendi’yi canlandırırken kesinlikle oyunculuk sırıtması hissedilmiyor. Türk oyuncuların ağırlıklı olduğu Kalbimin Sultanı dizisinde pek çok alanında başarılı Rus oyuncular da yer alıyor. Osmanlı Saray içinde yaşanan olayları biraz daha mizahi bir dille  anlatan dizi geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Peki Kalbimin Sultanı Bezmi-i Alem kim? Gerçek tarihte Bezmi-i Alem kimdir? İşte detaylar…

Kalbimin Sultanı dizisinde Bezmi-i Alem karakterine hayat veren Beste Kökdemir; 29 Ağustos 1993 tarihinde Sinop’ta dünyaya gelmiştir. Güzel oyuncu orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Beste Kökdemir Haliç Üniversitesi Moda Tasarım bölümünde bir yıl okuduktan sonra Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları bölümü için tekrar sınavlara hazırlanmıştır. Okumak için İstanbul’a geldiği sene hemen hemen bütün ajanslara resmini göndermiş ve deneme çekimlerine gitmiştir. 2012 yılında başrollerinde Yetkin Dikinciler ve Derya Alabora’ın yer aldığı Çıplak Gerçek isimli dizide Hazal karakteriyle oyunculuğa adım atmıştır.

2011 yılında Bir Çocuk Sevdim dizisinde başrol oynamıştır. Akabinde sırasıyla Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Not Defteri, Tatlı Küçük Yalancılar ve son olarak Ölene Kadar dizilerinde rol almıştır. Şimdilerde Kalbimin Sultanı Bezmi-i Alem rolüyle izleyici karşısına çıkan Beste Kökdemir’e yeni projesinde başarılar dileriz.