İmparatoriçe “Ki” Nasıl Bir Kore Dizisidir? 17.Bölüm Özeti


Güncelleme: 27 Kasım 2018 : 21:38
0

Tıpkı kore hint dizileri gibi kore dizileri de ülkemizde yayınlamaya başladı. Kanal 7 ve trt 1 de yayınlanan diziler ilgi ve beğeni ile izleniyor. Zaten kore dizileri dünyanın dört bir yanından insanların beğeni ile izledikleri diziler arasında yer alıyor. İmparatoriçe Ki trt 1 ekranlarında yayınlanıyor. Peki nedir bu dizinin konusu, ne anlatılıyor, ne mesaj veriyor, oyuncuları kimler?

İmparatoriçe Ki 5 Kasım 2018’den beridir  hafta içi her gün trt 1 de saat 17.00 ‘de çıkıyor. Bu dizi 1 saat sürüyor.  Bu dizinin teması kurucusu Cengiz Han olan Yuan Imparatorluğu ‘nda tam 37 sene boyunca hükümdar olan İmparatoriçe Ki ‘nin hayatını anlatıyor. İmparatoriçe Ki’nin lakabı Demir Leydi olarak bilinir. Imparatoriçe Ki dizisinin tam ismi Empress Ki olarak çevrilir. 51.bölümünde final yapacak. Kore’de doğmuş ama Yuan Imparatorluğu sınırları içinde yaşayan ve hayatta kalabilmek için erkek kılığına girmiş olan Ha ji-Won isimli kadın imparatoriçeliğe kadar ilerler. Dizi onun bu öyküsünü, aşkalarını,acılarını anlatır. 

17.Bölümün özeti yazının devamında yer alıyor. Merak edip okuyanlara keyifli okumalar dileriz. El Temmur sarayda hız kesmeden zalimlik yapmaya devam ediyor. Togon düştüğü zor durumu Sunyang’ın görmesini istemediği için onun gözlerini ve kulaklarını kapatmayı uygun görür. Mparatoriçe artık El Temur’un alt eldimesi gerektiğini uygun görür ve talimat verir yardımcılarına. Büyük imparatoriçe yanına Wang yu’yu ve Togon’u çağırtır. Büyük imparatoriçe Wang yu’ya Yuanlı bir kızla evlenmesi teklifini yapar ,ancak Wang yu bunu kabul etmez ve hazır olamadığını söyler. Tam o anda onlara çay  getiren Sunyang’ın ayağına diğer hizmetçi çelme takar ve ne  yazık ki Sunyang çayları Wang yu’nun üzerine döker. Wang yu onu kurtarmak isterken üstüne düşer ve Sunyang’a sarılır. Sonra Sunyang’a ceza verilmesin diye de birşeyinin olmadığını söyler. Sunyang hizmetçiye kızar bir daha böyle bir şey yaparsan seni öldürürüm der.

Wang yu’nun sırtı çok kötü olmuştur ve Sunyang ona krem sürer. Sunyang Wang yu’ya krem sürmesi gerektiğini söyler ama Togon bana masal oku ben uyuyunca gidersin der. Sunyang’ın Wang yu için bu denli endişelenmesi onu çok kızdırır çünkü. Ayrıca Togon kanlı mektubun bulunması emrini verir. El Temur’da kanlı mektubun peşindedir. Wang yu’nun emrindekiler de fare toplamak için kollarını sıvamışlardır. Fareler yer yapıldığında ilk çıkacak canlılardır diye geçiriyor kutsal kitapta Wang yu da bu fareleri toplayıp şehre salın emrini verir.