Hymn of Death İlk Bölümü ile İzleyicilerden Tam Not Aldı


Güncelleme: 1 Aralık 2018 : 14:39
0

He Hymn of Death dizisinin ilk bölümü 27 Kasım’da SBS kanalında yayınlandı. Dizinin üç bölümden oluşacağı belirtilmiştir. İkinci bölüm 3 Aralık’ta, üçüncü bölüm ise 4 Aralık’ta yayınlanacaktır. Sonrasında tüm bölümlerin Netflix üzerinden de yayınlanacağı duyuruldu. Dizinin yönetmenlik koltuğuna Doctors, While You Were Sleeping ve Romantic Doctor, Teacher Kim dizilerinden tanıdığımız Park Soo Jin oturdu.

He Hymn of Death dizisinde ne anlatılıyor?

Dizi  Japonya egemenliği altında olan Kore’de yaşanan bir aşkı göstermektedir. 1920lerde geçen bu aşk Kore’nin ünlü bir yazarı ile opera sanatçısı arasında geçmektedir. Kim Woo Jin ve Yoon Shim Deok Japonya’yı beraber terkederler. Gemiye binen ikili daha sonra kendilerini suya bırakacaktır. Dizide bulunan oyuncular:

Lee Jong Suk dizi Kim Woo Jin karakterini oynamaktadır. Kim Woo Jin bir yazardır. Kendisi çocuklarıyla evlidir ve onlardan başka kimseyi düşünmemektedir. Fakat Yoon Shim Deok’a karşı derin bir his beslemektedir.

Shin Hye Sun dizide Yoon Shim Deok karakterini oynamaktadır. Yoon Shim Deok, Kore’nin ilk sopranosudur. Aynı zamanda diziye ismini vere He Hymn of Death adlı şarkıyı yazan ve söyleyen kişidir.

Dizinin ilk bölümünde ne oldu?

Yayınlanan ilk bölümü ile izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. Kısa bir dizi olmasına rağmen her bölüm ortalama olarak 70 dakika sürdüğü için olaylarda kopukluk olmadan ilerlemektedir. İki oyuncu daha önce School 2013 dizisinde oynadı. Bu yüzden birbirini tamamlıyor gibi gözüküyorlardı. İlk bölüm çiftin tanışması ve duygularının başlamasını anlatmaktaydı.

Koreliler dizinin ilk bölümü hakkında ne diyor? İlk bölümün yayınlanmasından sonra Kore’nin internet sayfaları ve sosyal medya hesaplarında diziyle ilgili birçok paylaşım yapıldı. Yorumların hepsi olumlu yöndeydi. İzleyiciler mekan ve kostümleri çok beğenmiş, oyunculukları ise övmüştü. Dizinin reytingleri de beklenildiği gibi yüksekti. Diğer bölümlerin de reytinglerinin aynı şekilde devam edeceği düşünülmektedir.

Dizinin perde arkası:

Hymn of Death dizisi gerçek hayattan alınmaktadır. Dizide anlatılan olayların hepsi 1920li yıllarda Japonya ve Kore’de yaşanmıştır. Bu olay üzerine daha önce yapılan bir film bulunmaktadır. 1991 yılında yayınlanan Death Song isimli filmin başrollerinde Jang Mi Hee ile Lim Seong Min yer almıştı.