Hercai Dizisinde Çalan Gesi Bağları Kim söylüyor?


Güncelleme: 27 Nisan 2019 : 13:20
0
hercai-gesi-baglari-turkusu

Atv’nin yeni dizisi Hercai son bölümde çıkan Selda Bağcan, Barış Manço Gibi ünlülerin de seslendirmiş olduğu Gesi Bağları Türküsü izleyicileri hüzne boğdu.

Hercai, Gesi Bağları Türküsünü Kim Söylüyor?

Hercai dizisinin 7. bölümde çıkan Gesi Bağları türküsünü kimin yorumladığı merak konusu oldu. Pürüzsüz ve güçlü sesi ile dikkat çeken sanatçının adı Jehan Barbur.

Jehan Barbur Kimdir?

Jehan Barbur 12 Nisan 1980 yılında doğmuştur, 18 yaşına kadar İskenderun’da hayatını sürdürmüştür. Ankara Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur (1998-2002).

Prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü ‘UYAN’, ADA Müzik etiketiyle raflarda yerini almıştır, 2009 yılında. Bir sene sonra 2010 yılında ikinci albümü ‘HAYAT’, üçüncü albümü ise 2012 yılında çıkan ‘SARI’ olurken , 2014 yılında Sinan Kaynakçı ile düet yaptıkları ilk single çalışması ‘KENDİNE ZAMAN VER’ ve aynı yıl içinde çıkardığı dördüncü solo albümü “SİZLER HİÇ YOKKEN” yine ADA Müzik imzasını taşımaktadır.

Albümlerinde ortak çalışmalar bulunmasına rağmen, çoğunlukla kendi söz ve bestelerine yer veren Jehan Barbur, tüm albümlerinin prodüktörlüğünü de üstlenmiştir. 2009’da çıkardığı ilk albümünden itibaren, bir hikaye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürme gayretinde olup, müzik dünyasında kendine özgü bir yer edinmiştir.

GESİ BAĞLARI SÖZLERİ

Gesi bağlarında dolanıyorum
Yitirdim yarimi aman ağlanıyorum
Bir çift selamına güveniyorum
Gel otur yanıma hallarımı söyleyim
Halımdan bilmiyor ben o yari neyleyim

Gesi bağlarında üç top gülüm var
Hey Allah’tan korkmaz sana bana ölüm var
Ölüm varsa bu dünyada zulüm var
Atma garip anam beni dağlar ardına
Kimseler yanmasın anam yansın derdime

Söz – Müzik: Anonim

Hercai Dizisi ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmek için tıklayınız..