GÜLPERİ DİZİSİ YELİZ KİMDİR?


Güncelleme: 5 Ocak 2019 : 00:40
0

Show tv’de yayınlanan ve başrollerde Nurgül Yeşilçay, Timuçin Esen gibi isimlerin oynadığı, Gülperi dizisinin, 28 Aralık Cuma akşamki 16.bölümüne yeni bir karakter dâhil oldu. Avukat Kadir’in iş yerinde yeni çalışmaya başlayan “Yeliz” karakteri kimdir? İşte detaylar…

YELİZ KADİR’İN AVUKATLIK OFİSİNDE İŞE BAŞLADI

Dizinin başından beri, Kadir’in avukatlık bürosunda, Burcu adında bir karakter ona yardımcı olurken görünüyordu. Ancak Burcu geçici süreliğine işten ayrılınca, yerine Yeliz adında yeni bir yardımcı geldi. Fakat, Yeliz gelir gelmez hem izleyicinin, hem de Kadir’in ilgisini çekmeyi başardı. Söylendiği gibi geçici bir karakter olmadığı düşünülüyor. Tahminlere göre, Yeliz’in Kadir’e iş arkadaşlığının ötesinde duygular besleyeceğine inanılıyor. Yayınlanan son bölümde, Gülperi’nin 7 senedir öldü bilinen kocası Eyüp’ün de geri döndüğü göz önünde bulundurulursa, Kadir ve Gülperi’nin birlikte olması uzayacağa benziyor. Yeliz senaryoda ne kadar kalacak? Kadir’le aralarında duygusal bir yakınlaşma olacak mı? İlerleyen bölümlerde anlaşılacak? Şimdi “Yeliz” karakterine hayat veren İlay Tiryaki kimdir? Açıklayalım.

İLAY TİRYAKİ KİMDİR? HANGİ DİZİLERDE ROL ALDI?

En son Fox’da yayınlanan, Umuda Kelepçe Vurulmaz dizisinde rol alan İlay Tiryakı 18 Kasım 1987 tarihinde Ankara’da dünyaya gözlerini açmıştır. Uzun boylu olmasıyla dikkat çeken oyuncu, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden 2010 yılında tamamlamıştır. İlk oyunculuk deneyimi, 2006-2008 yılları arasında Kanal 1’de yayınlanan, Bizim Evin Halleri dizisi olmuştur. Bu dizide iki üç bölüm kadar küçük bir rolde yer almıştır. Arkasından gene 2008 yılında, Fox’da 8 yıl yayınlanan Unutma Beni dizisindeki, Asu’nun en yakın arkadaşı “Tuğçe” karakterine 4 yıl hayat vermiştir. Unutma Beni’den ayrılınca, tekrar Fox’da ekrana gelen başka bir günlük dizi olan “Deniz Yıldızı”nda “Gizem” rolünü oynamıştır. Bu dizide 2012-2015 yılları arası yer almış ve iyice tanınmıştır. Son olarak 2016 yılında Fox’da yayınlanan, başrollerinde, Begüm Birgören, Özge Özder, Melisa Şenolsun gibi isimlerin yer aldığı, “Umuda Kelepçe Vurulmaz” dizisinde izleyici karşısına çıkmıştır. Fakat, dizi bir süre sonra beklenen reytinglere ulaşamadığı için final kararı almıştır.